שני תאריכי לידה לסבתא מירה

סיור לבית התפוצות עם סבתא שלי.
סבתא שלי עברה לגרעין בלהבות הבשן
סבתא מירה על הילדות בעכו ליד הים

שמי מירה על שם אחות של אימא שלי, שמי הקודם הוא מרי, שם המשפחה הוא שטורק. שמי לפני הנישואים הוא ורובל – בפולנית זה שם של ציפור. נולדתי בחיפה בבית החולים רמב״ם. יש לי שני תאריכי לידה: תאריך ראשון בו נולדתי הוא 3.12.1949. התאריך השני שמשרד הפנים נתן לי בשלוש שנים האחרונות הוא: 31.12.1949.

אנחנו שלוש אחיות ואני האמצעית. שמותיהן הם חיה הבכורה, אני (מירה) האמצעית וחוה הקטנה. אחותי חיה הבכורה היא זו שטיפלה בנו יותר. בתור בת אמצעית הייתי עצמאית ומרדנית. אחותי הצעירה הייתה המפונקת במשפחה. גדלתי עד כיתה ח' בעיר עכו. בקומה התחתונה של  הבית שלי היה מועדון של השומר הצעיר. את רוב ילדותי ביליתי בפעילויות של קן השומר הצעיר. בנוסף, הבית שלי בעכו היה מאוד קרוב לים כך שגם בים ביליתי הרבה. היתה לי ילדות מאוד עצמאית כי הוריי עבדו מהבוקר עד הערב. אימא שלי עבדה בבית חולים פגועי נפש בעכו ובנהריה, ואבא שלי עבד בתעשיה. התחביבים שלי הם ריקודי-עם, סריגה. כילדה מאוד אהבתי משחקי חצר כגון המשחק מחניים, ארבעה מקלות, עמודו, חמור חדש. בערבים רוב הפעמים כל החברים שלי היינו עושים קומזיצים עם תפוחי אדמה, מספרים צ׳יזבטים ושרים שירי ילדות. חגים שמאוד אהבתי במיוחד היו ראש השנה וסוכות.

כיום אני בת 70,  גרה בבית הלל, ויש לי 11 נכדים מארבעה ילדים. ויש לי צימרים שבהם מתארחים אנשים, חברים ובני משפחה.

הנכדה עמי: היתה לי חוויה מיוחדת לשמוע את הסיפור של סבתא שלי ושל סבא שלי ופרטים על העבר שלהם.

חמור צעיר