שמחה שנקר נלחם בשחיתות

סבא שמחה ונכד גלעד כותבים את הסיפור
שער עיתון מתעד את סבא חושף השחיתויות
פרשת בנק לאומי ומלחמתו של סבא שמחה בשחיתות

שמי שמחה שנקר, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי. נולדתי בשנת 1941 בברית המועצות, בעיר סבירדלובסק. סיפורי נוגע למאבק ציבורי שניהלתי למען מנהל תקין בבנק לאומי לישראל בע״מ.

במשך שנים ניהלתי מאבק בשחיתות בבנק לאומי: בשנים 1965 עד השנים 1985 עבדתי בבנק לאומי בתפקידים שונים, האחרון בהם היה מבקר אגף הנכסים. משנת 1980 התחלתי להתריע על ניהול כושל ובזבזני. באוקטובר 1983 התחולל משבר מניות הבנקים. הגברתי את הביקורת גם לעניין שכר הבכירים בבנק.

בשנת 1985 אולצתי לפרוש מהבנק והמשכתי את המאבק כבעל מניות של הבנק. את המאבק ניהלתי באמצעות אסיפות בעלי המניות ובעיתונות. כתוצאה מהמאבק שניהלתי, שלוש מועצות מנהלים הוחלפו בזו אחר זו, וכל המנהלים הבכירים פוטרו.

הנכד גלעד: למדתי יותר על סבא שלי, והייתי רוצה לאחל לו בהצלחה למקרה שינסה להמשיך לחשוף שחיתויות.

חושף שחיתויות
אדם המשחרר לתקשורת פרשות שחיתות

משבר מניות הבנקים (ישראל, 1983)
משבר כלכלי חריף שהתרחש בישראל ב-1983 והביא להלאמת הבנקים הגדולים בישראל, ולירידה ניכרת בערכן של השקעות הציבור במניות הבנקים במסגרת "הסדר מניות הבנקים". המשבר נוצר בעקבות פעולה מכוונת של רוב הבנקים הגדולים לווסת את שערי מניותיהם תוך הבטחת עלייה מתמדת ורצופה בשערי המניות ומניעת ירידה או אף קיפאון ברמת השערים, ולו אף ליום אחד. (ויקיפדיה)

”חשוב להילחם בשחיתויות“

”כתוצאה מהמאבק שלוש מועצות מנהלים הוחלפו בזו אחר זו וכל המנהלים הבכירים פוטרו“