שכונת ברנדייס של סבתא חיותה

חיותה ונכדיה
חיותה מספרת על השכונה על המלחמות ועל התחביבים שלה

חיותה מספרת לנועה ובן על שכונת ברנדייס

"נולדתי בשנת 1943 בעין הכרמל"

הגעתי לשכונת ברנדייס  מקיבוץ עין כרמל.

תמונה 1

שכונת ברנדייס הייתה דומה לקיבוץ. השכונה הייתה מוזנחת ללא כבישים, הבתים היו קטנים, אנשים גידלו בחצר הבית פרות, תרנגולות, משפחה שלמה הצטופפה בחדר אחד. השכונה הייתה מוזנחת ולא היו כבישים, רק שני אוטובוסים נסעו בשכונה, אחד בבוקר ואחד בערב. הבתים אז היו קטנים מאוד .

ביה"ס צפרירים היה בית ספר קטן. היו 15 תלמידים בכיתה בכיתות א-ט. למנהלת של בית ספר צפרירים קראו ויטיה אשר הכירה כל אחד מהתלמידים וידעה את השמות שלהם.

בשכונה היה גם בית ספר תיכון בשם עמל. הוא היה בית ספר מוזנח, לא ברמה גבוהה ותלמידים העדיפו להרחיק וללמוד בנתניה מאשר בבית הספר עמל הקרוב לביתם.

בשכונה היתה גם חורשת האקליפוס שבה בילו כל אחר הצהרים וגם בשבתות.

במלחמות ישראל הילדים של חיותה היו קטנים והמקלט הציבורי היה רחוק מהבית שלה אז בעלה בנימין חפר שוחה ושם הם היו מתחבאים עד לסימן רגיעה.

חיותה והמשפחה אוהבים טבע ובעלי חיים. חיותה יוצאת הרבה לטיולים. היא נמצאת בחוג לטיולים וידיעת הארץ.

שכונת ברנדייס הייתה שכונה קטנה ושקטה עם ציוצי ציפורים. השכונה גדלה והתפתחה עם השנים. קולות הילדים ברחובות תמיד היו כאן אך לצערנו היום כל הילדים מעדיפים לשחק במחשב ולצפות בטלוויזיה.

חגגו  מסיבות בר מצווה ובת בת מצווה לכל ילדה בכיתה עם החברים וההורים הביאו כיבוד. הלבוש היה צנוע ורקדו ריקודי עם. יש הבדל גדול בין ברנדייס של פעם לברנדייס של עכשיו. אי אפשר להאמין שברנדייס הקטנה של פעם גדלה כל כך והבתים הקטנים נראים היום כארמונות פאר. שני האוטובוסים שנסעו בשכונה גדלו לחברה שלמה של אוטובוסים שמשרתת את כלל הציבור. כיתה אחת בשכבה גדלה לשלוש כיתות בשכבה עם שלושים תלמידים בכל כיתה. חגיגות בר בת מצווה שנחגגו בכתה באופן קטן וצנוע הפכו לבר בת מצווה עצומים באולם אירועים ענק עם שפע של כיבוד. הבגדים הצנועים הפכו להיות בגדי אופנה יוקרתיים ומותגים.

אז מה שבטוח שפעם ברנדייס הייתה שכונה מדהימה אומרת חיותה. ולדעתנו גם היום ברנדייס מדהימה בדיוק כמו פעם.

על החתום: ילדי השכונה

עין הכרמל: "הוא קיבוץ באזור הצפון במישור החוף ליד עתלית השייך למועצה אזורית חוף הכרמל."

שכונת ברנדייס : "שכונת ברנדייס היא שכונה בעיר חדרה שהוקמה ככפר ברנדייס בשנת 1927 וצורפה לעיר חדרה לאחר קום המדינה."

עין הכרמל
הוא קיבוץ באזור הצפון במישור החוף ליד עתלית השייך למועצה אזורית חוף הכרמל.