שייכת או לא שייכת?

סבתא לואיז ונויה 2015
המעבר מדרום אפריקה למדינת ישראל

סיפורה של לואיז קסל

נולדתי בדרום אפריקה בשנת 1944 בעיר פריטוריה. עליתי לישראל בשנת 1965

גדלתי בדרום אפריקה במשפחה שהגיעה מליטא. הסבים שלי ראו בדרום אפריקה כמולדתנו החדשה.

אני, בתור ילדה צעירה הצטרפתי לתנועת הבונים הציונית. ההתלבטות הגדולה הייתה הזהות שלי כדרום אפריקאית או כיהודיה שחלמה לגור בארץ ישראל.

תנועת הבונים דרור "בונים דרור היא תנועת נוער יהודית, ציונית-סוציאליסטית עולמית. התנועה הוקמה בשנת 1980 כאיחוד של שתי תנועות נוער ציוניות – הבונים, שקמה בבריטניה ופעלה בעיקר במדינות דוברות האנגלית, ודרור, ששורשיה במזרח אירופה. התנועה דוגלת בערכי העבודה, הציונות והסוציאליזם. מטרותיה הן חיזוק הקשר של יהודי התפוצות עם ישראל והכשרת צעירים שיגשימו את עקרונות הצדק החברתי, השוויון והדו-קיום בישראל ובתפוצות….תנועת הבונים נוסדה בלונדון בשנת 1929. מטרותיה היו טיפוח התרבות היהודית והלשון העברית, וחינוך חבריה להחשת התחייה הלאומית דרך הגשמה אישית-חלוצית ברוח תנועת העבודה. בשנת 1930 נוסד סניף הבונים בדרום אפריקה."

בדרום אפריקה הרגשתנו הייתה שאנחנו שונים מכיוון שאנחנו יהודים, בגלל סיבה זו חשבנו שמקומנו האמיתי נמצא בארץ ישראל, איפה שרוב התושבים יהודים.

תמונה 1

כשעליתי לישראל שוב פעם הרגשתי שאני שונה, מכיוון שילדותי לא התקיימה בארץ זו. אך במשך שנותי הרבות שגרתי פה, זהותי כישראלית התחילה להתגבש ולהתקיים, במיוחד אחרי שנולדו לי בנותיי, דניאלה ואילת ומהן נולדו נכדיי.

ליטא
מדינה שהייתה שייכת בעבר לברית המועצות

ציונות
לראות את מדינת ישראל כמולדת ליהודים

הבונים דרור
תנועת נוער יהודית, ציונית-סוציאליסטית עולמית. התנועה הוקמה בשנת 1980 כאיחוד של שתי תנועות נוער ציוניות - הבונים, שקמה בבריטניה ופעלה בעיקר במדינות דוברות האנגלית, ודרור, ששורשיה במזרח אירופה.

”Oh my goodness gracious me“