שומר הפרדס גאפיר

סבתא ואני במפגש פורים

סבא רבא שלי הוא יוסף אבן צור

השם של סבא רבא שלי הוא יוסף אבן צור. הוא נולד בשנת 1908 בזיכרון יעקוב. שם למד והתחנך.

כשהגיע לגיל 17 פנה לפרדס חנה-כרכור והתקבל לעבודה בשמירה על כל הפרדסים באזור.
הוא התגורר בפרדס חנה-כרכור בדירה עם עוד שלושה רווקים שעסקו כמוהו בשמירה על פרדסים.

מידי לילה היה יוצא לשמור על פרדסים רכוב על סוס וכלב לצידו. הוא היה נתקל באנשים שבאו לגנוב מן הפרדסים והיה מגרש אותם. בבוקר כשהיה מסיים את העבודה היה חוזר לחדר לישון. כך עסק כמה שנים.

בהמשך השנים הוא התגייס לארגון הגאפירים-נוטרים, משטרת היישובים העבריים. הם היו ארגון שהגן על התושבים.
גאפירים בכפר סבא – 1933 ויקיפדיה

תמונה 1
לאחר מכן התגייס להגנה ונלחם במלחמת העצמאות. בהמשך, הוא הכיר את סבתא רבתא שלי, בשם רחל שבאה לגור בפרדס חנה כרכור וגם היא ילידת הארץ. הם התחתנו, ונולדו להם שלוש בנות שאחת מהן היא סבתא שלי, סבתא שרה.
הם גרו ועבדו בפרדס חנה ואפילו נקברו לאחר מותם בפרדס חנה.

העשרה
"משטרת היישובים העבריים (Jewish Settlement Police) הייתה כוח משטרה יהודי חוקי שפעל בחסות הבריטים בתקופת המנדט, והיה חלק ממערך הנוטרות בארץ ישראל…..למתנדבים למשטרת היישובים ניתן הכינוי "נוטרים" או "גאפירים". המונח גאפיר (Ghaffir) מקורו במילה הערבית ר'פיר (??????) שפירושה שומר. הבריטים הביאו מונח זה ממצרים שם הוקם כח של שוטרים מקומיים, גפירים, בסוף המאה ה-19". ויקיפדיה

גאפירים-נוטרים
גאפירים-נוטרים אלו היו אנשים ששמרו על האנשים ועזרו להם

משטרת היישובים העבריים
משטרת היישובים העבריים (Jewish Settlement Police) הייתה כוח משטרה יהודי חוקי שפעל בחסות הבריטים בתקופת המנדט, והיה חלק ממערך הנוטרות בארץ ישראל.....למתנדבים למשטרת היישובים ניתן הכינוי "נוטרים" או "גאפירים". המונח גאפיר (Ghaffir) מקורו במילה הערבית ר'פיר (??????) שפירושה שומר. הבריטים הביאו מונח זה ממצרים שם הוקם כח של שוטרים מקומיים, גפירים, בסוף המאה ה-19.

”סבתא מספרת שהיא נהנית להגיע למפגשים ולהתאמץ בשבילי“