קיבוץ גלויות

סבא שלמה ואני
סבא עם הוריו
העליות השונות של משפחת גנור

קיבוץ גלויות
משפחתנו, משפחת גנור מורכבת מגלויות שונות, שהמשפחות הבוגרות בחרו בזמנים שונים ומנסיבות שונות לעלות ולהתקבץ במדינת ישראל, להשתתף בבנייתה, להכות שורשים באדמת מולדת ולתרום בעשייה בתחומים שונים המגשרים בין העבר, ההווה הנוכח והעתיד.
וזה סיפורנו.

ילדותי

ילדותי
סבא שלמה נולד בקהיר שבמצריםסבתא עדינה נולדה בירושלים של טרום הקמת המדינה ושניהם מהווים הגרעין להיווצרות משפחתנו משפחת גנור בירושלים, בירת ישראל.
סבא עלה ממצרים, ממנה גורש יחד עם הוריו בשנת 1957 בעקבות מלחמת סיני.
סבא רבא, אברהם נגר היה פעיל ציוני ונעצר על ידי המצרים פעמיים. בפני המשפחה עמדה הבחירה לעלות לישראל או להמשיך להשתקע בחוץ לארץ.
עם העלייה שוכנה המשפחה בבית שמש ואחר כך עברה לירושלים.
סבתא וסבא אברהם וג'אנט

סבא אברהם

סבא אברהם

סבא רבא בנה מחדש את המשפחה לאחר שהגיע בחוסר כל והצטרף לשירות המדינה וסבתא רבתא,ג'אנט  תרמה מהידע שלה לביצור בטחון המדינה.
סבתא רבתא ג'אנט

סבתא רבתא ג'אנט
לסבא ארבעה אחים: עזרא, שושנה, קלוד וקמליה. כולם התחנכו בירושלים ובנו משפחות לתפארת.
משפחה

משפחה

סבתא עדינה, דור שלישי למשפחה שעלתה מאורפא שבטורקיה בראשית המאה הקודמת והייתה ממייסדות שכונת נחלאות.
סבתא עדינה היא בכורתם של אסתר ומשה חממי ואחותם של אברהם, גלילה וכרמלה. אף הם גרים בירושלים. סבא וסבתא הכירו במהלך שירותם הצבאי ונישאו אחרי מלחמת ששת הימים (1967). להם נולדו שלושה בנים: אמיר, סער (שלימים אבי ) ועוז.

המשפחה בחרה להמשיך ולהכות שורש בירושלים. סבא היה עיתונאי ברדיו ובטלוויזיה, סבתא היתה פקידה במשרד עורכי-דין .
תמונה 1
אמיר, דודי הבכור, ארכיאולוג, נשוי לענבל, לבית בזק ילידת קיבוץ שדה בוקר, נצר למשפחה שעלתה בעלייה השלישית מגרמניה ומהולנד. לאמיר וענבל נולדו זיו ורום, לעת הזו תלמידים.
ענבל תורמת את חלקה לחברה בסיוע למוכי גורל.

תמונה 2

אבא סער, ארכיאולוג ,מומחה וחושף את תקופת המלוכה היהודאית, נשוי לאדריאן לבית ורנאי, שעלתה ארצה מהונגריה ושאף היא ארכיאולוגית ומשמרת ממצאים עתיקים, שהולידו אותי ואת אחותי ערבה.
הורי עושים חיל בחשיפת עברו של עם ישראל ושימור המורשת.

תמונה 3

דודי, עוז, גרפיקאי בוגר בצלאל ואמן בנפשו ובמעשה ידיו, נשוי למיכל לבית בלאנקט, ילידת הארץ בת להורים ,שעלו מאיטליה ופינלנד. להם שלושה ילדים, בני ירושלים: אריאל, נווה והלל. מיכל מחנכת ומעמידה דור חדש של תלמידים בירושלים לצד עבודתה במוזיאון ישראל כאומנית ומשמרת יצירות עתיקות.

תמונה 4

משפחתנו, משפחת גנור, מהווה אב-טיפוס למשפחה ציונית, ישראלית ויהודית, שהתקבצה מארצות שונות ומסמלת את ישראל החדשה והעם העתיק, ששב למולדתו ושבחרה להשתכן בירושלים, תורמת את חלקה הצנוע בתחומי הביטחון, החינוך, החברה, האומנות וההסברה לביצור מדינת ישראל ולחיזוק השרשרת הארוכה של העם היהודי

סבא שלמה והוריו

סבא שלמה והוריו