פעילותו של סבא גדעון כנער באצ"ל

גדעון מספר לאיתי
גדעון איתי ורותי
היה בפעולה זו סיכון רב, כי הבריטים עשו מאמצים רבים כדי למנוע את הדבקת הכרוזים.

ילדותו של סבא
גדעון נולדתי בראשון לציון להורים אדית ואליהו למדתי בבית הספר "חביב" שהוא בית הספר העברי הראשון בארץ למדתי שמונה שנים בבית הספר בגיל 15 התחלתי לעבוד בחנות לתיקוני רדיו וחשמל ולמדתי אלקטרוניקה. בגיל 18 התגייסתי לצבא והייתי בחיל הקשר. לאחר שהשתחררתי מהצבא התחלתי לעבוד בדואר טלפונים כטכנאי טלפון במרכזיות. בשנת 1974 עזבתי את עבודתי בדואר טלפונים ועשיתי הסבה לנדל"ן. במקצוע זה אני עובד עד היום.

הגיוס לאצ"ל
במסגרת תנועת הנוער "מכבי צעיר" באו אנשים שהציגו את עצמם כחיילי קבוצת מחתרת שנקראה אצ"ל. הם ביקשו מאתנו להתנדב לפעולות מסויימות במסגרת המחתרת. הפעילות באצ"לאחת המשימות שהוטלו עלינו במסגרת התנועה היו: הדבקת מודעות נגד הצבא הבריטי.את הדבק להדבקת המודעות היינו עושים מקמח ומים (שהפכו להיות דבק).היה בפעולה זו סיכון רב, כי הבריטים עשו מאמצים רבים כדי למנוע את הדבקת הכרוזים. משימה נוספת הייתה גניבת ציוד אלקטרוני ממחנה צבאי בריטי שהיה צמוד לראשון לציון, השתתפות במחסומים ברחובות ראשון לציון שהיו קרובות למחנה סרפנד.(היום מחנה ישראלי שקוראים לו "צריפין")

הסכנות
הסכנות שהיו במבצעים האלה היו: שהבריטים יתפסו אותנו וירביצו לנו. העונש של שותף באצ"ל היה תלייה.

לסיפורו של גדעון לחץ כאן

מכב"י הצעיר
מכבי-הצעיר היא תנועת נוער חינוכית, לאומית, ספורטיבית, בלתי מפלגתית המושתתת על ערכי היהדות והציונות. ומשויכת לזרם "יהדות השרירים".

”למדתי בבית הספר ''חביב'' שהוא בית הספר העברי הראשון בארץ“