עלייתי לארץ במטוס סילון

אני וסבתא דליה במפגש בכיתה
סבתא דליה ואחיה אלי בעירק
מקרה של טיסה קשה בדרך לארץ

שמי דליה טלומק, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי, סיפורי נוגע לסיפור הטיסה של עלייתי לארץ בשנת 1951, להלן, סיפור עם מזל:

הייתי ילדה בת שש כשהגענו לשדה התעופה בבגדאד במטרה לעלות למטוסים שהיו אז מטוסי בוכנה. במהלך הטיסה הייתה תקלה בשני מנועים של המטוס מתוך ארבעה, המטוס תוך כדי טיסה צלל מדי פעם ושוב התאזן. זה חזר על עצמו לעתים קרובות יותר ויותר, הייתה סכנה שהמטוס לא יוכל להמשיך ויתרסק. נשקלה אפשרות לזרוק את כל הציוד שהיה לעולים מהמטוס החוצה ובנס לא קרה הדבר. לכן החליטו לחזור לשדה התעופה בבגדד כי השדה היה יותר קרוב.

במהלך הטיסה, בגלל התנודות של המטוס, האנשים הרגישו רע מאד וזה היה מלווה בהקאות מרובות בעיקר אצל הילדים. זאת הייתה חוויה נוראית מכיוון שהילדים לא היו עם ההורים אלא ריכזו אותם בזנב המטוס. כך סף החרדה אצלנו הילדים היה נוראי. בשדה התעופה בבגדאד היינו כמה שעות בלי אוכל ובלי שתיה. לאחר מכן העלו אותנו למטוס סילון חדש עם מושבים נוחים, והטיסה לארץ הייתה טובה ונעימה יותר.

דליה: המפגשים עם הילדים והפעילות המשותפת איתם הייתה עבורי חוויה מרגשת ומועילה.

מטוסי בוכנה
מטוס עם פלופלור, בניגוד למטוס סילון. טיסות למרחקים קצרים או טיסות גובה נמוך בדרך כלל מופעלות על ידי מטוסי בוכנה. (ויקיפדיה)

”במהלך הטיסה לישראל הייתה תקלה במטוס בשני מנועים מתוך ארבעה“