עלייתו של סבא מוריס קנפו ארצה

אני וסבא שלי
סבא שלי בחתונה של בנו
התמודדותו והשתלבותו בארץ

סבא מוריס נולד בתאריך 03.11.43 במרוקו בעיר רבאט.

אמא של סבא מוריס (סבתא רבתא שלי) נפטרה בהיותו בן 10, הוא מספר כי כמעט ואינו זוכר אותה. את ילדותו הוא זוכר בעיקר עם אביו ואחותו הגדולה שגידלו אותו.

בהיותו נער שמע רבות על ארץ ישראל, הוא זוכר כי מטעם הסוכנות לחצו עליהם לעלות ארצה. כשסבי בן 17 עלה לארץ ישראל עם אביו יוסף קנפו ז״ל (אחותו  הגדולה נשארה במרוקו), לפני הגיעם ארצה הם עברו דרך ארוכה ממרוקו לאלג׳יר, באלג׳יר שהו  במשך שנה שלמה, לאחר מכן הגיעו למרסיי שבצרפת ורק אז הגיעו לישראל בתאריך 1.8.61. סבי מספר שכל הדרך הזו עד הגיעם ארצה הייתה מאוד מעייפת ולא נעימה .

הם הגיעו היישר לעיירה אופקים, קיבלו בית קטן מאוד בו גרו. השפה העברית לא הייתה ידועה להם והיא נרכשה עם הזמן, סבא זוכר היטב את המראות הראשונים עם הגיעו ארצה. הארץ לא הייתה מפותחת והעיר אופקים הייתה שוממה.

כשנה לאחר שהגיע ארצה עם אביו, השתלב בעבודות בניין בקיבוצים שבדרום הארץ. יוסף קנפו ז״ל (אביו של סבי מוריס) עזב את הארץ לאחר שהייה של שנה אחת בלבד. סבא מוריס נשאר לבד בארץ כיוון שלא יכול היה לעזוב, כי הגיע לגיל שירותו הצבאי ולכן לא יכול היה לחזור עם אביו.

הוא מספר שבשנה הזו שאביו עזב היה לו קשה, הוא היה בסך הכל בן 18 והיה צריך להתמודד ולהתרגל לדברים שלא הורגל וידע לפני כן.

מעיין תיעדה את סיפורו של סבא מוריס, בתכנית הקשר הרב דורי בביה"ס

הסוכנות היהודית
ארגון יהודי כלל עולמי שמרכזו בישראל, לסוכנות היהודית ישנה שותפות אסטרטגית עם ממשלמת ישראל ומעמדה החוקי והציבורי .

פנסיה
סוג של גמלה המשולמת בצורה קבועה, בדרך כלל לעבדים שכירים או משרתי ציבור.