עלייתו של סבא שאול מאלכסנדריה

סבא שאול בצעירותו בארץ ישראל
בית כנסת באלכסנדריה
שירותו של סבא שאול במדינת ישראל

נולדתי במצרים בעיר אלכסנדריה בתאריך 4.8.1937.
חייתי במצרים עד 27.2.1950.

החלטנו לעזוב את מצרים בשל היחס של המצרים כלפי היהודים במצרים. הפלגתי באנייה ממצרים עד איטליה כתייר. הגענו למחנה אוהלים שהיינו שם שבוע ימים משם יצאנו לעיר פרנדזי והגענו לעיר בארי ולקחנו רכבת לישראל. הגענו ישר למחנה אוהלים בטירה  (מחנה מעבר) בטירה שהינו מספר שבועות ואז לקחו אותנו למחנה אוהלים בבית ליד. היינו שותפים במגורים ואוכל עם משפחה נוספת.
ממצרים הגיעו שאר בני המשפחה ועברנו למחנה עולים בטבריה. בטבריה גרנו בהתחלה באוהל ולאחר מכן עברנו לשיכון ב מספר 51. בטבריה למדתי שנתיים סיימתי בית ספר עממי ובית ספר חקלאי.
התגייסתי לצבא בנובמבר 1956 וסיימתי שירות צבאי בתאריך 1.5.1959 . שירתתי בשריון בתור חובש וסיימתי כחובש בכיר. בשנת 1959 התגייסתי לשרות המדינה, ברפואה המשפטית למדתי מדעי מז"פ . את שירותי עבדתי במכון הפתלוגי . מכון שמתעסק בזיהוי פלילי בתל כביר, תל אביב.

ירין מספר על סבא: "מאוד קשה נפשית היה לסבא לעבוד במכון הפתלוגי לכן העבירו אותו לשרת במשטרה. הוא למד חקירות וסופח בשנת 1974 עד 1985 ליחידת ההונאה."

בזמן השירות נאלצתי להשתחרר עקב פצעתי ברגל במלחמת כיפור. מאז אני פנסיונר

העשרה
מעברת בית ליד: "מעברת שבות עם או מעברת בית ליד הוקמה כמחנה עולים צפונית פרדסיה בסמוך לצומת בית ליד. בשנת 1951 הפך המחנה למעברה שהתקיימה עד 1967."

יהדות אלכסנדריה
אחרי מלחמת העולם השנייה ישבו באלכסנדריה כ-15,000 יהודים. בשנים שלאחר קום מדינת ישראל עלו רובם לישראל. בית הכנסת אליהו הנביא קיים עד היום בעיר.

בית ליד

”ברפואה המשפטית למדתי מדעי מז"פ“