עליה לארץ ישראל

אופיר ושרה זילברמן
סבא משה לבד
אירוע בריחה מארץ הולדתו של סבא משה דרך אירופה עד העלייה לאוניה בדרך לישראל.
לאחר מלחמת העולם השנייה רומניה שהיא ארץ הולדתו של סבא. מאחר והרוסים כבשו את רומניה מידי הגרמנים היה תוהו ובוהו הראשונים שנפגעו היו היהודים.
מאחר והוחרמו כל העסקים שהיו בידי היהודים ואפשרויות הפרנסה היו מאוד מצומצמות ובגלל שנאת התושבים. נאלצנו לברוח והחלטנו להמשיך לארץ ישראל.
עלינו על רכבת בדרך לגבול ההונגרי כל ארבעת בני המשפחה והגענו למקום איסוף של יהודים אחרים שגורלם היה זהה.
חיכינו למורה דרך שיעביר אותנו את הגבול. מקום המסתור היה ביתו של יהודי שסיכן עצמו לעזור לאחרים לברוח.
 בשעה שעברנו את הגבול בחצות המדריך שהוביל אותנו וכבר קיבל את שכרו. ברח!
ללא מדריך בארץ זרה צעדנו בלי לדעת לאן. מחשש שאם נשאל עוברי אורח עלולים להסגרינו לשלטונות ולאסור אותנו. למזלנו איכר שעבר עם עגלתו לידינו שמע את בכי הילדים שהיו רעבים וצמאים. ושאל ליעדינו. מסרנו לו שם של עיר שנמצאת בקרבת מקום כפי שנמסר לנו בשעה שיצאנו לדרך. האיכר החביב העלה אותנו לעגלתו והביא אותנו לביתו ונתן לנו חלב ולחם. עם העגלה לקח אותנו לעיר הקרובה למקום שהיה בו ריכוז של יהודים פליטים כמונו ושם נעזרנו כבר על ידי קבוצה של אמריקאים יהודים בשם " ג'וינט ".

ג'יונט
קבוצה של יהודים אמריקאים שעזרה ליהודים לעלות לארץ ישראל