ספר התנ"ך העתיק של סבתא אסתר מלכה

אני אסתר ונכדי בארי
במפגש כתתי - סיפורו של חפץ
סיפורו של חפץ בן 200 שנה

שמי אסתר מלכה לבית משפחת רוט, נולדתי בשנת 1950 בהונגריה ובשנה זו גם עלתה משפחתי לארץ ישראל, עליתי כתינוקת. לאחר נישואי שונה שמי לאסתר מלכה וינר. השתתפתי השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדי היקר בארי גלס. תכנית שהתקיימה בבית הספר ממ"ד מורשת. במפגשי התכנית עסקנו בנושאים שונים ופגשנו סבים וסבתות שסיפרו את סיפוריהם.

מפגש סיפורו של חפץ בכתה

תמונה 1

אחד ממפגשי התכנית הוקדש לנושא סיפורו של חפץ וכל אחד התבקש להביא למפגש חפץ משמעותי עבורו ולספר את סיפורו של החפץ. אני בחרתי בספר תנ"ך עתיק שנכתב  במקורו בגרמניה. הספר הוא בן 200 שנים. הספר היה שייך לסבא של סבא, וכשהוא ניפטר הוא נשאר אצל המשפחה ששמרה עליו בכל נדודיה.

ספר התנ"ך העתיק נמצא היום בבעלותו של טוביה וינר וימשיך וישמר לדורות הבאים

תכנית הקשר הרב דורי נערכה בית הספר ממ"ד מורשת בהנחייתו של המורה יהונתן לזר, התשע"ט.

אספנות ספרים
אספנות ספרים (באנגלית: Book collecting) היא תחום אספנות נפוץ אם כתחביב קריאה ואם כספריית מחקר עצמאית. תחת ההגדרה "אספנות ספרים" כוללים את כל פריטי הדפוס (אפמרה, מפות, חוברות וכדומה). אספני ספרים ממקדים בדרך כלל את אוסף הספרים שלהם לפי תחומי עניין (ויקיפדיה)

”ספר התנ"ך המשפחתי הוא בן 200 שנים. הספר היה שייך לסבא של סבא“