ספינות שרבורג

גיל וסבא בחיבוק אוהב
סבא בקורס חובלים 1965
מעולה חדש לקצין בחיל הים

שמי יהודה אוגן שגב, עליתי ארצה מרומניה בגיל 3 יחד עם הורי. במשך כ-15 שנה גרנו על יד הים בשכונת בת-גלים שבחיפה. מהבית לחוף הים הלכתי ברגל ברגליים יחפות. החוף היה סלעי ומהר מאד למדתי לרוץ על הסלעים החלקים וגם לשחות בין גלים גבוהים.

אהבתי מאד את הים ולכן, כשהתגייסתי לצבא התנדבתי לקורס חובלים של חיל הים. אחרי הקורס התחלתי לשרת על ספינה מסוג סטיל (ספינת טילים). כעבור מספר חדשים שלחו אותי לצרפת והצטרפתי לצוות שעסק בבניית ספינות חדשות עבור חיל הים הישראלי, במספנה בעיר שרבורג.

בגלל מצב המלחמה בין ישראל לערבים, נשיא צרפת אסר על הפלגת הספינות שכבר היו שייכות לנו. לכן חיל הים להבריח את הספינות בלי שהצרפתים ירגישו. ישראל הפיצה סיפור שהספינות מיועדות לחיפושי נפט. ואז – בליל חורף קר וסוער, במהלך חג ראש השנה הנוצרי, כשהצרפתים היו שיכורים מיין – הספינות יצאו בשקט בשקט מנמל שרבורג והפליגו לכיוון ישראל. המסע היה קשה, סוער ותחת מעקב של כל העולם. בסופו של דבר הספינות הגיעו לחיפה והצוותים פגשו את המשפחות שחיכו על הרציף. הספינות שהצטרפו לצי הישראלי לחמו בכל מלחמות ישראל במשך שנים רבות.

הזוית האישית

גיל: נהניתי מאוד מתכנית הקשר הרב דורי מכיוון שהייתה לי הזדמנות לבלות עם סבא שלי ולשמוע על הסיפור שלו.

סטיל
ספינת טילים