סיפור משפחת מנזר

מתן ואייל בתכנית הקשר הרב דורי
מתן עם סבא סמי ז"ל
אבא אייל מספר למתן על הוריו ז

סבא סמי מנזר – אבא של אבא

סבא נולד בשנת 1935 בחיפה להוריו שהגיעו מסוריה.

בזמן לידתו אימא שלו נפטרה. סבא גדל מיומו הראשון ללא אם. כשסבא היה בן 4 חודשים אביו התחתן בפעם השנייה סבא סבל מחיי ילדות קשים לצידה של אימא חורגת. בגיל 8 סבא מצא את עצמו עובד בעבודות מזדמנות בחיפה. לצד חיי סבל וקושי בבית בגיל 15 סבא עזב את העיר חיפה ואת הבית ועבר לתל אביב שם עבד במסעדות שונות. בגיל 25 סבא השתתף במספר הצגות שהצליחו מאוד ברחבי הארץ. בגיל 28 סבא הכיר את סבתא והתחתנו. סבא וסבתא עברו לגור בגדרה. וכמו שמסופר בקורות החיים של סבתא פתחו מתפרה ברחוב הבילויים. סבא היה מוכר מאוד בעיר גדרה עקב השתתפותו הניהולית בקבוצת הפועל גדרה סבא היה אחד המנהלים בקבוצה למספר שנים סבא תרם הרבה למשפחות נזקקות. סבא אהב מאוד לעזור לאנשים נזקקים עקב כך אימץ שלושה ילדים חוץ מהילדים שכבר היו לו מסבתא שלי. סבא נפטר לפני 4 חודשים בגיל 82.

על סבתא אביבה

סבתא עלתה לארץ בגיל 8 מעיראק אימא שלה הייתה לוקחת אותה איתה לעבודה כבר מגיל 8 הייתה משכיבה אותה לישון בתוך ארגז של תפוזים. ועובדת בעבודות החקלאות סבתא עלתה לארץ מעיראק ועברה לגור ביפו בגיל 12 סבתא התפרנסה בתור ילדה ממכירת סברס ליד בית הקולנוע ביפו היא הייתה בורחת מהבית ספר והולכת למכור סברס. בגיל 17 סבתא התחתנה בפעם הראשונה נולדו לה 3 בנים ובת. בגיל 28 סבתא התגרשה והתחתנה עם סבא שלי הם עברו להתגורר בגדרה ביחד עם הילדים שלה. סבתא וסבא פתחו מתפרת בגדים ברחוב הבילויים. לסבתא שלי נולדו מנישואיה החדשים 3 ילדים אבא הבכור רמי ואמיר. סבתא הייתה אישה מאוד חזקה היא בכל חייה הקדישה לבית ולמשפחה סבתא נפטרה בגיל 63 במושבה גדרה ממחלת הסוכרת.

אבא אייל

אבא אייל נולד בשנת 1971 בארץ ישראל במושבה גדרה. הוא הבן הבכור למשפחה בת 4 ילדים רמי אבי אמיר. גדל בשכונת חזנוב. בגיל 5 התחיל ללמוד בגן ילדים "הגן של חנה". בגיל 6 עלה לכיתה א' בבית ספר פינס גדרה. אבא מאוד אהב ספורט ובמיוחד כדורגל דבר שלקח מזמנו הרבה זמן.

בתקופתו של אבא לא היה את כל האמצעים שיש היום. החל בכסף וחלה בכל האמצעים הטכנולוגים והמדיה שיש כיום. אבא אייל סיים את לימודיו בבית ספר פינס בגיל 12 ועבר אל חטיבת הביניים בגדרה. שם למד כיתות ז-ח אבא בלט במיוחד בכישורו הספורטיבי ובמיוחד בכדורגל יום אחד במהלך אליפות בתי הספר הארצית ניגש לאבא אחד ממאמני הכדורגל מכבי שעריים והציע לו להצטרף לקבוצה זה היה החלום של אבא להיות שחקן כדורגל וכמובן הוא הצטרף לקבוצה. וכבר באימון הראשון בלטו כישוריו של אבא.

ולאחר כיתה ח' אבא עבר ללמוד בבית הספר החקלאי בכנות וכמובן שהמשיך בכדורגל. אבא אהב מאוד את חיי החברה בפנימייה. והפך להיות אחד הילדים הבולטים בפנימייה. אבא עבד חצי יום ברפת וחצי יום בלימודים ותוך כדי כך המשיך בפעילות הספורטיבית תוך כדי שהוא נוסע מדי יום לאחר הבית ספר לאימונים בקבוצה.

בגיל 16 אבא עלה בפעם הראשונה לקבוצה הבוגרת של מכבי שעריים והפך להיות השחקן הצעיר של הקבוצה דבר שלא מנע ממנו להיות חלק חשוב בקבוצה. בגיל 17 וחצי אבא סיים את לימודיו בפנימייה והתגייס למשמר הגבול אבא שירת שלוש שנים במשמר הגבול ורוב השרות היה בעזה.

לאחר השרות הצבאי אבא עבר לגור לבד בדירה ששכר בגדרה.

אבא התחיל לעבוד בסופרמרקט שם פגש את אימא בפעם הראשונה הם התחילו להיות ידידים וכך נרקמה מערכת יחסים בין אבא לאימא לאחר שנת עבודה בסופר ולאחר שאבא למד בפנימייה בתחום המקצועי אבא פתח מוסך לתיקון צמיגים שנקרא עולם הצמיג בשנת 2000 אבא ואימא התחתנו וקנו דירה בגדרה בשנת 2002 נולד אחי הבכור אורי מנזר.

על מתן

אז כן שמי מתן ואני נולדתי בשנת 2006 בארץ ישראל במושבה גדרה במשפחה בת 4 נפשות אבא אימא אורי ומתן בגיל 6 עליתי לכיתה א' בבית ספר גוונים גדרה הייתי תלמיד מצטיין הייתי ממש טוב בספורט ובמיוחד בכדורגל והבנתי את החומר שבכיתה בגיל 6 התחלתי ללכת לאימוני כדורגל בהפועל תל אביב בוולפסון עם אחי גם הוא התאמן אך בגלל שבגיל 8 לאחי היה דלקת בגיד והפסקתי ללכת לאימונים עברתי דירה ובית ספר לבילויים גדרה והתחלתי להשתלב לאט לאט בכיתה וגיל 10 חזרתי לאימוני כדורגל במכבי רחובות והיום אני לומד ומשחק כדורגל.

אימוץ
הליך המקנה לאדם מעמד חוקי של הורה על ילד שנולד לאנשים אחרים.