סיפור ממלחמת ששת הימים

יוסי כץ והנכד נועם מלכה
יוסי הימני ביותר עם חייליו
דאגתי לחיילים שלי שיהיו שבעים ומרוצים להמשך הלחימה.

מלחמת ששת הימים
אני גויסתי שלושה שבועות לפני מלחמת ששת הימים. הייתה תקופת המתנה שבה שיכנו אותנו באיזה מושב וחיכינו לפריצה לרצועה. בסופו של דבר, ניתנה הפקודה ואנחנו פרצנו לרצועה בראש הכוח בהיותנו סיירת.
כאשר הגענו לעזה ראינו רמפות עבור משאיות ומאחורי הרמפות מחסנים פרוצים ופתוחים למכביר. ברצועה היו מחסני חירום של כוחות האו"ם שכנראה נפרצו על ידי אויבנו. כל מחסן הכיל מוצרי מזון מסוג מסוים.

נתתי פקודה, נכנסנו, היינו מותשים ורעבים. הלכתי לאורך שורות המוצרים והורתי לחיילים להעמיס על כל כלי רכב שני קרטונים עם ביסקוויטים, סרדינים, עופות צלויים, ריבה ופירות משומרים, חלב משומר וכ"ו. הייתי ידוע בגדוד כמי שדואג לאוכל לחיילים נכון שהצבא דואג לאוכל "אבל שיהיה".
לאחר שהצטיידנו, קיבלנו פקודה לנוע לציר המרכזי ולהצטרף לסיירת של האוגדה של האלוף טל אשר, שעטה במהירות לכיוון התעלה. נענו יום ולילה תוך קרבות מקומיים והגענו לרפידים, לאחר קרב קצר המקום ניכבש עשינו הפסקה לארוחת בוקר עשירה. אחר הצהריים התחלנו לנוע דרום מערב לכיוון התעלה. ביום המלחמה החמישי בבוקר הגענו לתעלה. תפסנו עמדות. התחלתי לתצפת מסביב, פתאום ראיתי כמה עיזים נמצאות בסביבה. בהיותי בוגר קיבוץ שעבד בדיר עם כבשים, הבנתי מיד מה צריך לעשות. נתתי פקודה לאסוף אותם ולקשור אותם לרכב, מקופסה של ביסקוויטים שרוקנו עשינו "דלי חליבה". הכנו קפה והיה לנו חלב טרי, כך דאגתי לחיילים שלי שיהיו שבעים ומרוצים להמשך הלחימה.

העשרה
"מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר – ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה.
המלחמה החלה במכה מקדימה ישראלית על חיל האוויר המצרי, לאחר תקופת המתנה מתוחה, שבה נעשו ניסיונות להימנע ממלחמה. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. השטח הכולל שנכבש גדול פי שלושה משטחה של מדינת ישראל לפני המלחמה". ויקיפדיה

או"ם
ארגון של מדינות, שהוקם ב1945 לשם מניעת מלחמות ולשם מציאת פתרון לסכסוכים בין העמים בדרכי שלום.

מלחמת ששת הימים
מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר - ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה. המלחמה החלה במכה מקדימה ישראלית על חיל האוויר המצרי, לאחר תקופת המתנה מתוחה, שבה נעשו ניסיונות להימנע ממלחמה. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. השטח הכולל שנכבש גדול פי שלושה משטחה של מדינת ישראל לפני המלחמה.

”דאגתי לחיילים שלי שיהיו שבעים ומרוצים להמשך הלחימה“