סבתא דורית גדלה בשכונת הקצינים

סבתא דורית ויובל במהלך התיעוד בבית ספר.
סבתא דורית צעירה
הסיפור מתחיל עכשיו

סבתא גדלה בתל – אביב בשיכון הקצינים הסמוך לבית החולים איכילוב.

שכונת נווה דוד

"שכונת וילות יוקרתית בסמטאות התמר, הרימון, הגפן, הזית והתאנה מאחורי בית החולים איכילוב. השכונה המבוקשת הנתחמת בין רחובות הנרייטה סולד (לשעבר רחוב הדר) ורחוב דפנה תוכננה על ידי האדריכל שלמה אשר גינזבורג ונבנתה כשיכון לקצינים משוחררים ע"ש האלוף דוד מרכוס (מיקי סטון) שהתחנך באקדמיה הצבאית ווסט-פוינט, לחם במלחמת העולם השניה, פיקד על חזית ירושלים במלחמת העצמאות ונפל בשוגג ליד אבו גוש…. באסיפת המשתכנים הראשונה בחודש מאי 1949 החליטו התושבים לקרוא לשכונה נווה מיכאל. אחר כך תוקן השם לנווה דוד. אך בקרב תושבי העיר נתקבע השם שיכון הקצינים שמאחורי איכילוב". ( מתוך אתר תל אביב 100 האנציקלופדיה העירונית).

תמונה 1

אמה, רחל בוגרת בצלאל הייתה ציירת ועקרת בית. אביה פרדי, היה מהנדס וניהל חברה למיזוג אוויר. הוריה עלו לארץ מגרמניה ומצ'כיה אביה היה בצבא הבריטי שנילחם בנאצים ואף היה נוכח במשפטי נירנברג שבגרמניה סבתא למדה בבי"ס עממי בר כוכבא, שהיה ממש מעבר לגדר הגינה שבבית הוריה לפעמים הייתה עוברת את הגדר בהפסקה כדי להיות בהפסקה בבית ולפעמים כדי לא לאחר לשיעור. בתיכון היא הלכה לגמנסיה הרצליה והייתה הולכת לשם כל יום רבע שעה ברגל.

סבתא של יובל ארזי

תמונה 2

לאחר הצבא היא למדה באוניברסיטה העברית שבירושלים היא התחתנה בגיל עשרים ושלוש והיא ילדה את דודי אורן ואת אמי דנה.

יובל ארזי וסבתא דורית בתכנית הקשר הרב דורי

משפטי נירנברג