שרה עולה מגיאורגיה לארץ ישראל

סבתא שרה ומיה
חתונה בגיאורגיה
סיפור על נערה בת 16 שזוכה להגשים חלום ציוני

סיפור העלייה מגיאורגיה לארץ ישראל של סבתא שרה.

סיפור העלייה לארץ ישראל הוא אחת מהאירועים המשמעותיים והמרגשים בחיים שלי…

בשנת 1979 בהיותי בת 16 עלינו לארץ ישראל. הייתי נערה צעירה בת 16 תלמידה בכיתה י' שבהתראה קצרה הייתה צריכה לעזוב את המדינה שבה נולדה, להיפרד מהבית ומהחברים ולעלות לארץ שונה וזרה. אבל הכמיהה לארץ ישראל גברה על הפחדים והעצב.

הכמיהה והרצון לעלות לארץ ישראל תמיד היו קיימים, רבות דיברנו על כך בין היהודים. באותה התקופה, רוב המשפחה שלי כבר עלתה לארץ. היינו משפחה ציונית מאוד.

חתונה בגיאורגיה

תמונה 1

כשהודעתי בבית הספר שאני עוזבת ועולה לארץ ישראל החברים והמורים הכינו לי ספר פרידה עם הקדשות – זה היה מאוד מרגש מבחינתי. כשיצאנו מגיאורגיה לכיוון ארץ ישראל עצרנו בווינה, נחתנו בדיוק בחג הפסח ושהינו שם קרוב לשבוע ימים. לאחר סיום חג הפסח עלינו לארץ ישראל. ממש כמו ביציאת מצרים.

נחתנו בשדה התעופה בן גוריון שם חיכו לנו כל בני המשפחה שלא ראינו מספר שנים. ההתרגשות הייתה גדולה מאוד. הליך הקליטה היה טוב ויעיל ואפילו מאוד משמח, עברנו להתגורר בבאר שבע שם קיבלו אותנו בשירים וריקודים. התחלתי ללמוד את שפת העברית ולאחר מכן נרשמתי לבית הספר והתחלתי ללמוד בכיתה יא'.

העלייה לארץ ישראל הייתה מרגשת ומלווה בזיכרונות טובים ונעימים ואני שמחה שפה הקמתי את המשפחה שלי.

סבתא שרה מספרת למיה את סיפורה: "נערה בת 16 שזוכה להגשים חלום ציוני".

ציונות
אידאולוגיה מודרנית המבטאת את שאיפתו של העם היהודי להקים מדינה יהודית ריבונית בארץ ישראל, ולהתיישב בה.

”הכמיהה לארץ ישראל גברה על העצב של הפרידה מנוף ילדותי“