סיפור העלייה של סבא שמעון חורב

אשתי ואני
מאלבום התמונות
העלייה מקזבלנקה

שמי שמעון חורב, נולדתי בקזבלנקה שבמרוקו, בבית הוריי, על ידי מיילדת, בתאריך 28.10.1944 יש לי שני אחים וארבע אחיות: זוהרה, משה, סוזן, עליזה, מימי, ויהודה שגם הם נולדו במרוקו.

גדלתי בקזבלנקה עד גיל 9 ומאוד אהבתי לשחק כדורגל  עם חברים שלי בשכונה. בגיל 9 התחלתי את עלייתי לארץ ישראל עם עליית הנוער, באותן שנים הייתה עלייה גדולה של משפחות ממרוקו לארץ ועליית הנוער, כתנועה ציונית, תמכה וסייעה בעלייה.

העלייה לארץ נמשכה כארבע שנים, ללא ההורים. הגענו לארץ בשנת 1957, כשהייתי בן 13. עברנו מקזבלנקה למחנה מעבר בצרפת, שם שהינו זמן רב בקבוצות של ילדים כמוני, שם למדנו והכינו אותנו להגעה לארץ. מצרפת הפלגנו בסוף לארץ ישראל ושם פוזרנו לקיבוצים ולמוסדות של עליית הנוער.

כשהייתי בן 20, הכרתי בשכונה את סבתא, ולאחר שנתיים החלטנו להתחתן. חלום ילדותי היה לעלות לארץ ולהקים משפחה ובית, אני יכול לומר שאת חלום חיי הגשמתי.  כיום אני פנסיונר.

תמונה של כל המשפחה – החלום התגשם

רועי: אני מאוד אהבתי לכתוב את הסיפור ולמדתי על סבא.

עליית הנוער
תנועה ציונית שהוקמה בגרמניה, במטרה להעלות צעירים יהודים לארץ ישראל, ולהכשיר אותם לעבודה חקלאית. (ויקיפדיה)

”אני יכול לומר שאת חלום חיי הגשמתי“