סיפורה של סבתי אורנה צמח

סבתא אורנה ואני.
סבתא אורנה בילדותה.
קורות חייה

סבתא אורנה נולדה בישראל בעיר כפר סבא בבית היולדות הישן בתאריך 07.03.1959. כאשר סבתי נולדה החליטו הוריה לקרוא לה כך בגלל האור שהיא מפיצה.

לסבתי יש שלושה אחים – שני בנים (שמשון ומנשה) ובת (תמר). סבתי היא השלישית מבין ארבעת אחיה. בביתה של אמי דיברו עברית וערבית.

ילדותה

בילדותה, סבתי גרה בבית קרקע בשכונת קפלן בכפר סבא. הדירה שלהם הייתה מאוד גדולה ובגינה הם גידלו פרי הדר והיו שותלים ירקות מתחת לעצים.

לסבתי יש זיכרונות טובים מילדותה ומבית ספר "שרת" בו גם היא למדה, בדיוק כמוני. היא בעיקר זוכרת לטובה את ההפסקות בבית הספר, בהן כל החברים היו היו משחקים במשחק מחניים והיו הולכים לעזור במטבח של בית הספר על מנת לקבל אוכל.

סבתי אוהבת מאוד לבשל, לאפות עוגות ולנקות את הבית. כיום, סבתי עובדת במוסד בכפר סבא כמדריכת תעסוקה והיא נהנית מאוד מעבודתה.

אורנה: נהניתי מאוד מהריאיון עם אור ומחיזוק הקשר איתו.

אור: נהניתי מהתהליך ואני שמח שלמדתי על סבתי דברים נוספים שלא ידעתי בעבר.

מדריכת תעסוקה
עבודה שבה המדריכים מסייעים לאנשים עם צרכים מיוחדים וקשישים ומכווינים אותם למציאת תעסוקה המתאימה להם.

”אני אוהבת את משפחתי ואת נכדיי, הם כל עולמי.“