סיפורה של טובה בר נוי

סבתא טובה ואני
טובה ומיקה, אחיה, בילדותם
קורות חייה

לידה

טובה נולדה בשנת 1931 בפולניה. לפני שנולדה, הוריה עברו לפולניה כשאמה הייתה בהריון איתה. שלושה חודשים לאחר שנולדה, הם עלו בחזרה לארץ.

ילדות

טובה גדלה בתל-אביב בצל מלחמת העולם השנייה, מה שהיה פחות מורגש פה בישראל. כאשר הפציצו את תל אביב, משפחתה עברה לגור בכפר סבא כדי להתרחק מההפצצות, אך אביה עדיין עבד בתל אביב. טובה ואחיה- מיקה, היו מאוד קרובים, והיו עושים יחד שטויות.

רקע משפחתי

טובה גדלה בבית אוהב וחם, עם אבא – משה, אימא – נחמה, ואח – מיקה. הוריה היו הורים עוזרים, אוהבים, וגב תומך לטובה ואף לבנותיה.

טובה ואחיה

מאכלים זכורים מהילדות

האוכל הזכור ביותר לטובה מילדותה היה האוכל של סבתה – ביתי ומחמם. אמה הייתה מכינה תבשיל עוף ומרקים טעימים, שטובה ומיקה היו מחכים להם בקוצר רוח בכל פעם שהכינה אותם. לטובה בעיקר זכורות ארוחות שישי המשפחתיות והנעימות עם מאכלים אלו.

נעורים

טובה סיימה בית ספר יסודי בכיתה ח'. כשהייתה בת 17 מדינת ישראל הוקמה (1948). אחיה מיקה, שירת בפלמ"ח, בעוד היא שירתה בבסיס צריפין. טובה לא סיימה את הצבא כיוון שהתחתנה.

נישואין והקמת משפחה

טובה נישאה בגיל 19 לשמשון בר-נוי. בשנת 1952, כשנתיים לאחר החתונה, נולדה מיכל, בתם הבכורה. לאחר תשע שנים, בשנת 1961, נולדה יפעת, ביתם הקטנה. טובה, שמשון, מיכל ויפעת עברו לארצות הברית לשנתיים. כשהיו בארצות הברית, טובה ושמשון התגרשו, וטובה חזרה לארץ עם בנותיה.

כיום, יש לטובה חמישה נכדים וחמישה נינים.

טובה ושמשון בעלה

הזוית האישית

ליה: היה לי מאוד כיף לחקור ולשמוע על העבר סבתי, נהניתי לשוחח איתה, ואני מרגישה שזה קירב בינינו מאוד.

סבתא טובה: היה מאוד מהנה, אני מרוצה מאוד מהתהליך והתוצאה.

הפלמ"ח
פלוגות המחץ, היה הכוח הצבאי המגויס של ארגון "ההגנה", ששימש כצבא של המדינה היהודית שבדרך בארץ ישראל בין השנים 1941 – 1948.

”לימודים זה דבר שפותח את העולם לפנייך.“

”סנדלר שעושה את עבודתו נאמנה, אילו היה לומד היה גם רופא טוב.“