סוף טוב הכול טוב

אני, סבי וסבתי במפגש הקשר הרב דורי
חוויה ממלחמת השחרור מפי סבתי - יעל בלבן

בשנת 1948 בה הוקמה מדינת ישראל, התגוררתי עם הוריי ואחותי, בדירה קטנה שכורה בבניין, בת חדר אחד, בשכונת הדר הכרמל בחיפה.

אמי הייתה מורה בבית הספר "חוגים" ששכן באותו זמן ברחוב הסמוך לביתי, פבזנר 3. זמן קצר לאחר כ"ט בנובמבר, 1947 (בה התקבלה החלטת האו"ם על הקמת מדינת ישראל), החלה מלחמת השחרור, שנקראה גם מלחמת העצמאות, שהייתה מלחמה קשה מאוד שהתקיימה בכל הארץ.

מול דלת הכניסה לדירה בה גרנו, בגג הבניין אמי נהגה לתלות כביסה. מאחר והייתה עסוקה מאוד בעבודתה ובטיפול הבית, לא ידעה שצלפים ערבים, שהתגוררו בעיר התחתית לכרמל, בחיפה, נהגו לירות לעבר שכונת הדר.

באחד הימים בהם אמי תלתה כביסה על הגג, התרחש אירוע ירי ממש באזור, ולמרבית המזל, הצלף החטיא והיא לא נפגעה, תודה לאל! בהמשך, מצאו את הקליע ואת התרמיל ומספרים במשפחה שאחותי, שהייתה תינוקת באותה תקופה

מצאה את הקליע ואפילו בלעה אותו.

הזוית האישית

נערכו כמה מפגשים שנקראו הקשר הרב דורי. בהן סבי סבתי ואני שוחחנו על עברם של סבי וסבתי ואחד מהסיפורים אהבתי במיוחד, הסיפור כאן.

קליע
החלק המתכתי הנורה דרך הקנה עם התפוצצות חומר הנפץ שבתוך הכדור.