סבתא שושנה עולה מעיראק

סבתא שושנה ואני
אנית מעפילים
העליה מעיראק

סבתא שושנה נולדה בעיראק ב-1945, ולה עוד 7 אחים ואחיות.

כשהחלו להגיע מעבורות לארצם הם החליטו לעלות לארץ (כשסבתא הייתה בת שנתיים) הם עלו לארץ ב-1947,.במעבורות, יחד עם עוד אלפי אנשים, אז היה צפוף מאוד.

כשהגיעו לארץ, בהתחלה הם גרו במעברות, ואז הם התחילו לעבוד עבודות קשות כמו: חקלאות, סלילת כבישים, ניקיון, וחלוקת קרח, שזה העובדה הכי קשה ומעייפת.

אחרי שכל המשפחה, כולל סבתא שושנה, עבדו כל כך קשה, הם קיבלו בית. אם הם רצו לשמור את הבית הם היו צריכים לעבוד קשה יותר ויותר, אז הם עבדו קשה מאוד. אבל רוב המשפחה מתה מעבודות הקשות ומהמחלות, אבל זה היה שווה את זה, כך סבתא אמרה בשביל שאתם תהיו פה.

הזוית האישית

מיכל – לי היה כיף מאוד לעבוד עם סבתא שלי היא מהנה, מצחיקה,  ואני אוהבת אותה ואני מאחלת לה המון בריאות וטוב בחיים.

סבתא איחלה: היא אחלה לי שיהיה לי המון אושר ובריאות ותתייחסי יפה להורים והמון חיבוקים ונשיקות.

”טוב שהיה וטוב שיהיה“