סבתא קטי סבא מרדכי לפני חמישים שנה

יום המשפה בבית הספר
כאשר סבתא הייתה כלה
סיפורי חיים של סבא וסבתא שלי

סבתא קטי לפני חמישים שנה

סבתא קטי נולדה  11.5.1945 בארגנטינה  שבדרום אמריקה. היא מספרת שבארגנטינה  זה לא כמו בישראל.  שם למדה בשני בתי ספר.

כל יום בבוקר הייתה הולכת לבית ספר ספרדי ולומדת שם חמש שעות, ואחרי הצהריים מגיעה לבית ספר יהודי ולומדת שם עוד ארבע  שעות.

בבית הספר למדה אומנות, מתמטיקה, היסטוריה וגיאוגרפיה. בילדות סבתא אהבה  לשחק בקפיצה בחבל, בכדורגל  ובמשחק בובות.

החתונה בארגנטינה של סבתא קטי

גם בארגנטינה חגגו  את חגי ישראל.  חלק מהחגים היו דומים מאוד לחגי ישראל וחלק לא.

למשל בפורים ארגנו מסיבות  רבות, אבל ללא תחפושות. באחת ממסיבות פורים סבתא הכירה את סבא.  וכך היה, היא הגיעה לחגיגה עם חברות שלה, וכשהתחילו הריקודים סבתא שמה לב לבחור יפה שעמד בצד ורצתה מאוד שהוא יזמין אותה לרקוד, גם סבא  שם לב לבחורה מיוחדת שעמדה בצד, אבל התבייש להזמין אותה. הם המשיכו להביט  אחת בשני, אולם לא העזו לגשת אחד לשנייה.

כמה חודשים לאחר אותו מפגש, הם נפגשו  בעוד מסיבת פורים, אך  שוב לא התרחש דבר ביניהם.  מפתיע הדבר ששבועיים  לאחר מכן, סבתי  הלכה עם אחותה  למסיבה נוספת של פורים, באוטובוס בו נסעו השתיים היה גם סבי שנסע למסיבת הפורים. שניהם הבינו שמפגש שלישי באותו נושא חג הפורים מסמן את הגורל ששניהם נועדו זה לזו, וכך היה מאז ועד היום הם יחד.

ברשותכם, נחזור לאחור בזמן ונציין שמעמד האישה והגבר בארגנטינה היה שונה וניכרו בו פערים רבים.

מעמד האישה היה נוחת ביחס למעמד הבעל. הנשים עסקו בעיקר במטלות הבית, גידול הילדים ובטיפוח משק הבית. מיותר לציין שהבישולים היו תפקיד האישה, כשהגבר לא ידע לחתוך אף עגבנייה.

תמונה 2

אך ראו איזה פלא. סבי בתקופת הצבא ביקש להתחמק משירות צבאי וטען שהוא טבח מדופלם. בהיכנסו למטבח התבקש להכין פסטה לכל החיילים.

ומה תוצאות הבישול? הפסטה עמדה שעות ארוכות על הכיריים, כשהמים עולים ומבעבעים והופכים את הפסטה לעיסה אחת שלמה.

מה להערכתכם, נאכלה הפסטה? ממש לא! הטבח הראשי ניפח חזה, האדים כעגבנייה בשלה וביקש לרדוף אחר סבי.

אך תמיד מתרחשים ניסים…..נכון….בפעם השנייה הפסטה יצאה לעילא ולעילא.

בתאבון!

סבי הבין שטבח מדופלם הוא לא, אך סבתא כן…וזו סיבה נוספת לבחירתו בסבתא ובהישארותם יחדיו עד עצם היום הזה.

אני שמחתי מאוד להשתתף בפרויקט . למדתי המון דברים חדשים על סבתא וסבא שלי.

בני עקאה