סבתא מלמדת לצייר וגם אמהרית

סבתא ואני ביחד
תמונה מתעודת זהות של סבתא
אתם יודעים מה זה "קונטה קונטי"? זה משחק שסבתא לימדה אותי.

סבתא נולדה באתיופיה בעיר גונדר.

בילדותה היא נהגה לשחק במשחקים חמש אבנים ובמשחק שנקרא – קונטה קונטי. אתם אולי לא יודעים מה זה, אז אני אסביר לכם, כי סבתא סיפרה לי על המשחק הזה. כל אחד שם את היד שלו על היד של השני ואז מפרקים. אני משחק במשחק הזה עם אימא שלי וכשאני הולך לסבתא, אז גם עם סבתא.

באתיופיה, סבתא והאחים שלה למדו אמהרית ואחר כך התחילו לחבר משפטים.

סבתא שלי תמיד הייתה שוטפת את הבית ומסדרת אותו לכבוד אורחים שבאו לבקר. באתיופיה היו הרבה מאכלים, אבל בעיקר היו נוהגים לאכול אנג'רה, דבו וקולו.

סבתא שלי עלתה לארץ במבצע שלמה. העלייה מאתיופיה הייתה קשה. הם סבלו הרבה בדרך והם חיו בצמצום. סבתא שלי לימדה את הילדים שלה שיהיו אנשים טובים.

היא תמיד מברכת אותנו ואומרת לנו שנלמד אמהרית, כדי שנכיר את השפה שלנו. כבר מכיתה א' אני לומד אמהרית עם אמא שלי ועם סבתא, גם אבא מלמד אותי לפעמים משפטים.

החג של האתיופים הוא חג הסיגד שנוהגים לחגוג בירושלים עם כל המשפחה. גם סבתא נוסעת לשם.

זווית האישית

מתנאל איילו: לתחרות  של הקשר הרב דורי עשיתי עם סבתא כרזה כי היא מלמדת אותי לצייר ואני לימדתי אותה גומי-לום, זה כיף!!!

הכרזה שהכנתי עם סבתא

אנג'רה
היא מאכל הדומה לפיתה גדולה ושטוחה עם אין ספור שקעים קטנים על פניה. האנג'רה עשויה בדרך כלל מקמח טף ובעלת טעם חמצמץ שמקורו בתהליך ההחמצה שעובר בצק האינג'רה

”"אנג'רה מבלט אפלגלו" פירושו אני רוצה לאכול אנג'רה“