סבתא מירה שמואלוב מספרת לי

סבתא מירה ונכדה אגת רחמים
סבתא וסבא ביום נישואיהם
סיפור עליתה של סבתא מירה בשנת 1973 מרוסיה והתישבותה בארץ

שמי מירה שמואלוב, עליתי בשנת 1973 לארץ מרוסיה (מבוכרה היפה).

כשעליתי לארץ הייתי בת 10. העלייה לארץ הייתה קשה ומתישה. הגענו לארץ חודש אחרי מלחמת יום הכיפורים. בדרך לישראל עברנו חמש ארצות: טשקנט, מוסקבה, ברסט, פולין, וינה ואז הגענו לארץ ישראל. מארץ לארץ ומעיר לעיר עברנו ברכבות לקח לנו 18 יום בקור מקפיא.
הגענו שישה נפשות לארץ ישראל: אמי אסתר, אבי שמואל, סבתי רחל ז"ל, אחי הבכור פנחס, אני מירה, ואחי הקטן ברוך. סבתי גידלה אותנו מכיוון שאמי ואבי היו כל הזמן בעבודה כדי לפרנס את המשפחה. אמי עבדה בבית חולים קריה שהיה בית חולים ליולדות עד לפני 17 שנה בשנת 1998 עם סגירתו עברה לבית חולים איכילוב שנה וחצי נוספות ויצאה לפנסיה עזרה להביא לעולם קרוב למיליון תינוקות.

אבי היה חייט בבסיס הקריה לא רחוק מהבית חולים הוא עבד שם כ 30 שנה תפר והלביש את טובי מפקדי חיל האוויר כמו בודינגר, איתן בן אליהו, הרצל, חלוץ וכו…(מפקדי חייל האוויר) עד שיצא לפנסיה לפני 12 שנה וקיבל אות הצטיינות. אחי הבכור פנחס: למד בישיבה תיכונית התגייס לצבא הגנה לישראל היה בחיל השריון. שסיים את הצבא עבד כיהלומן בתל אביב. ברוך אחי הקטן: סיים תיכון מגמת טכנאות שיניים והתחיל לימודי רפואת שיניים ברומניה סיים את לימודיו וחזר לארץ. בגיל 23 היה לדוקטור הצעיר ביותר.
כשעלינו לארץ קיבלנו בית מסוכנות בחדרה בית בלי דלתות ובלי חלונות שהיה גשם היינו נרטבים המון. קיבלנו ממשרד הקליטה פרימוס וסיר לבישול היה לוקח לנו המון זמן לבשל אוכל או כל דבר אחר. למדתי בבית ספר בחדרה שנקרא: צפרירים. לא ידעתי קרוא וכתוב, היה לי מאוד קשה להתקבל לחברה. העלו אותי לכיתה ד במקום כיתה ג הקפיצו אותי כיתה. אחרי שנה עברתי לבית ספר בפרדס חנה שנקרא: אלישבע אחרי חצי שנה קלטתי את השפה ולמדתי קרוא וכתוב ומהר מאוד לימדתי את הורי עברית ומכיוון שאמי הייתה אחות בבית חולים, אמי שילמה כסף לחצי שנה של לימודים ואחרי חודשיים יצאה לעבוד כי היה צריך היה לפרנס את המשפחה. לאבי שמואל היה קשה להתקבל לעבודה בגלל השפה והתאקלמות הייתה קשה בשבילו. אמי אסתר נולדה בשנת 1940 ואבי שמואל נולד בשנת 1938. בבוכרה היפה שברוסיה. אמי התייתמה בגיל שלוש מהוריה והדודים גידלו אותה בחום במסירות ובאהבה. אבי גם יתייתם מאביו בגיל חמש. בשנים אלו הייתה מלחמת עולם השנייה שהרגה והרסה משפחות ועקב כך הגיעו הרבה מחלות למחוזות האלה כמו טיפוס מלריה שחפת וכו… ולכן המון ילדים התייתמו מהוריהם וגדלו עם קרובי משפחות. הורי התחתנו בני דודים.אמי למדה בבית ספר לאחיות בעיר בבוכרה. אבי למד פיזיקה ומתמטיקה באוניברסיטה באותו עיר. עקב מחלה עזב אבי את לימודיו לאחר שנה. הורי התחתנו בשנת 1960 בבוכרה היפה.
עד שהגעתי לתיכון עברתי לפחות חמישה בתי-ספר ובתיכון בשנת 1979 למדתי ביוהנה ז'בוטינסקי. בכיתה י"א הכרתי את אישי היקר יעקב. יצאנו שנה אחת ובסוף כיתה י"ב התחתנו בשנת 1981.החתונה הייתה יפה ומרגשת. באולמי חיים שבתל אביב היו כ 400 מוזמנים. חיינו בבאר יעקב עם חמותי ועם אמה כשלוש שנים. בבית בבאר יעקוב נולדה מיכל ביתי הבכורה בשנת 1982.ועברנו לעיר רמלה בשנת 1983. ושם נולדו לנו עוד שתי בנות שירה ועדן.
למדתי קוסמטיקה ופתחתי מכון בבית. הנקרא מכון מירה. עובדת במקצוע כ25 שנה של עבודה ולימוד. במהלך עבודתי למדתי את רזי סודות המקצוע. ושמחה לעזור לכל אחת שמגיע עם בעיות עור וכמובן בעיות אסתטיקה שונות. בין היתר עוסקת בלייזר בבניית ציפורנים איפור קבוע ואם צריך להפנות לרופאים מומחים שונים כמו: ניתוחי אף וניתוחי פנים.
מיכל נולדה בשנת 1982.בבית חולים הקריה שבתל אביב. במשקל 3.350ילדה שמנמנה ועגולה ילדה יפה ומקסימה. נכדה בכורה להורי המקסימים. ילדה שאוהבת לעזור תמיד תומכת בעת הצורך לכל הסובבים אותה.למדה מיכל בבית ספר יסודי: בן גוריון שברמלה. ועלתה לתיכון: עמל ברמלה. סיימה תיכון עם בגרות מלאה. למדה שנתיים במכללת רמת גן. בשנת 2004 הקימה מיכל עסק לייצור מדבקות בגלילים ( מדבקה ברגע).והביאה שלוש בנות לעולם: אגת הבכורה, אריאל השנייה ואביב הקטנה.

בתמונה סבתא מירה ומיכל כשהייתה תינוקת
מיכל התחתנה בשנת 2003 עם בעלה רונן רחמים. באולמי גני טל בכנות עם כ 600 מוזמנים.החתונה הכי שמחה ומיוחדת שנמשכה עד אור הבוקר. מיכל ורונן חייו במושב אחיסמך מושב ליד רמלה. הם גרו במושב כחמש שנים. ולאחר מכן עברו לבית בגדרה המושבה. בנו את ביתם המקסים והחם. ושם נולדה להם אביב הקטנה. אגת נולדה בשנת 2005 בפברואר. בבית חולים אסף הרופא. במשקל: 3.320 אגת נולדה מאוד חייכנית ילדה יפה ומקסימה. את אגת גדלתי שנה וחצי בחום ובאהבה גדולה. לאחר שנה וחצי נכנסה אגת לגן של קובי שבמושב ישרש עד גיל ארבע. כיום אגת בת 10 וחצי. שלומדת בבית ספר הבילויים בגדרה. אריאל נולדה בשנת 2007 באפריל. נולדה במשקל : 3.200 בבית חולים אסף הרופא.אריאל ילדה אהובה מתוקה שמנמנה וחמודה. אריאל הייתה בגן כמו במושב עד גיל 4 ואז עברה לגן דפנה. כיום היא בת 8 וחצי הלומדת בבית ספר הבילויים. אביב נולדה בשנת 2013 באפריל. נולדה במשקל 3.300 בבית חולים אסף הרופא. אביב ילדה אהובה מאוד. כיום אביב בת שנתיים וחצי בגן כמו במושב.

פרימוס
מכשיר לחימום ובישול עם בית קיבול לנפט.