סבא שקם לתחיה

אני וסבי בבית הספר
סבי בשירותו הצבאי
בגיל שנה חשבו שסבא מת

אני רועי מזרחי, השנה סבא השתתף איתי בתוכנית הקשר הרב דורי, סבי השתתף במפגשים בבית הספר ונסע איתי לביקור בבית התפוצות. סבא שיתף אותי בהרבה סיפורים על ילדותו המיוחדת.

סבא שלמה נולד ב 6.1.1944 בישראל

סבא גדל במושב אלרואי (ליד קרית טבעון) בבית שהיה חצי בית והחצי האחורי היה רפת של פרות ועזים . להורים של סבא קראו שמחה ויעקב, אני הכרתי רק את סבתא שמחה כשהייתי קטן. לסבא יש אח אחד גדול ממנו ו6 קטנים ממנו.

בגיל שנה סבא היה חולה מאוד ולא הגיב, לקחו אותו למרפאה תושבי המקום אמרו לקחת סלסלה לשים את סבא בתוך הסלסלה ולשים את הסלסלה בבית קברות, אם אתם יוצאים ולא שומעים את הבכי של סבא אז הוא מת ואם אתם שומעים את הבכי של סבא אז הוא חי ושמחה ויעקב יצאו ושמעו את סבא בוכה לשמחתם.

סבא המשיך וסיפר "בזמנו לא היו לנו משחקים לדוגמא לגו, מחשבים, טלויזיה רוב המשחקים ההיינו בונים בעצמנו לדוגמא הינו לוקחים סמרטוטים עושים את הסמרטוטים בצורת כדור היינו מלפפים את הכדור. לא הייתה לנו ברכה אז הלכנו לשחות בקישון, בקישון למדנו לשחות שחיה פרמיטיבית. היה לנו עץ ענק של תאנה גבוה מאוד עם ענפים רחבים, היינו מטפסים על העץ והיינו משחקים בתופסת כמו קופים לפעמים היינו נופלים אבל לא היה קורה כלום. היה לנו 2 או 3 נדנדות היינו עושים שבילים כמו כבישים הינו צובעים בסיד לבן, בנינו לעצמנו עגלות היינו משחקים ברכב אחד היה רודף אחד אחרי השני אחר כך הינו הולכים לירידות ומשחקים שם."

למפגשים בבית ספר סבא הביא לי תמונה שלו כחייל לבוש במדים וסיפר לי:

"אחרי שהשתחררתי מצה"ל הלכתי לעבוד בסיני ושם עבדתי על די ניין – D9 זה זה דחפור בשירות הצבאי

אחרי זה הפכתי לנהג משאית עד היום סבא נוהג במשאית בסיני אנחנו סללנו כביש רוחב שמתחיל בצפון תעלת סואץ עד העיר הדרומית של סיני שארם א-שייח' אחרי שסיימנו את כבישי הרוחב התחלנו לסלול כביש חדש שהתחיל משארם א-שייח' והסתיים באילת זה הכביש שהיום מחבר בין העיר אילת ל שארם א-שייח' [ לא בידנו כיום "

רועי: אני נהנתי מאוד בכך שהכרתי את סבא יותר טוב הוא סיפר לי על ילדותו והסתקרנתי מאוד.

לסבא היה כיף מאוד "נהניתי מכל רגע עם החבורה שהייתה מעולה זה מתחיל משרון ורוב האמהות. נהנתי מהמדריך."

פרמיטיבי
משהו לא מפותח, עתיק