סבא שלי – ציון גרפי

אוהד גרפי ואבא עדי, בתכנית בקשר הרב דורי
סיפור חייו של סבא ציון, שעלה לארץ מתימן, בגיל 3

סבא נולד בשנת 1946, בתימן.

סבא עלה לישראל מתימן בשנת 1949, כשהיה בן שנתיים וחצי, הוא זכה לטוס לראשונה בחייו במטוס ארצה.

להורים של סבא קראו: יקרה ועובדיה.

לארץ, עלה סבא עם שלושת אחיו הגדולים – מזל, זכריה וצביה. בארץ נולדו עוד שני אחים יוסף ורחמים כך שבסופו של דבר הם היו שישה אחים במשפחה.

כשהגיעו לארץ הפנו אותם מהסוכנות למעברת קריית שמונה, בפועל הם היו מהמשפחות הראשונות שיושבו במעברה שבימים ההם היו בנויות ממספר בתים וחורבות של כפר ערבי. הם שוכנו בבית ממש גדול ששימש כמרפאה לבעלי חיים, שם הם התגוררו, כשלוש שנים.

במרכז קריית שמונה היה מעיין, ששם היו מתקלחים ושוחים וגם משתמשים במים האלו להשקיה.

יוסף, אחיו הצעיר של סבא היה הילד הראשון שנולד בקרית שמונה, קראו לו על שמו של יוסף טרומפלדור, בקיבוץ סמוך עשו לו ברית מילה. בקרית שמונה החיים לא היו קלים, לא היה הרבה מה לאכול למעט הרבה זיתים מהעצים בסביבה. מסביב למעברה היו כפרים ערבים, פעמים רבות הם היו מתופפים על פחים באמצע הלילה, בכדי להפחיד את התושבים היהודים.

לאחר שלוש שנים, הם עברו להתאחד עם קרובי משפחה, שגרו בבית דגן.

הם עברו להתגורר בבית ערבי נטוש, במשך שש שנים. עובדיה, אבא של סבא, קנה אדמה בישוב בשטח של דונם ועליו הקימו את בית משפחה מרווח, הבית הוקם על ידי קבלן וגם כל המשפחה התגייסו לבנייה, הבית הערבי הנטוש בו התגוררו בני המשפחה קודם לכן נהרס ונבנה עליו בית המועצה.

חווית הילדות קשורה לשלוש השנים בהם התגוררו ללא ריצוף, סבא והאחים שלו היו עושים משחקים ובונים דברים מחול.

בבית הספר: המשחק האהוב על סבא היה טרזן ולכן הוא וילדים נוספים נהגו לקשור חבלים ולנסות ולקפוץ ממקום למקום בעזרתו.

בכיתות בבית הספר למדו בכל כיתה ילדים משכבות גיל שונות.

שירות צבאי

סבא התגייס בגיל 19, לחייל האוויר, שם שירת במחסני החירום.

במילואים: סבא נשלח אחרי מלחמת ששת הימים לאגם המר הקטן, שם בעיקר שמרו על השטח כדי לעזור לצבא, היה שם די נחמד.

סבא הכיר את סבתא שושנה במשך כל ילדותם, שכן בית דגן היה ישוב קטן. סבא סיפר שהוא חיזר במרץ אחרי סבתא, עד אשר הסכימה לצאת איתו לראשונה. הם התאהבו בגיל 18 והיציאה הראשונה שלהם הייתה לבית הקולנוע בישוב. לאחר כשנתיים של חברות, החליטו להתחתן ולהקים בית בישראל.

החתונה: סבא וסבתא התחתנו ב- 21.3.1968 באולם בראשון לציון. הוזמנו חברים ומשפחה רבים, אך ביום החתונה נפתח מבצע כרמה והרבה מהחברים של סבא לא באו, כי הם נקראו בצו חירום לצבא.

לאורך השנים סבא עבד כמלטש יהלומים, נגר וכאב בית בפנימייה של ילדים בסיכון.

לסבא וסבתא נולדו 3 בנים, עופר, עדי ואליאור. הילד האמצעי שקוראים לו עדי, הוא האבא שלי.