סבא שלי ניצל שתי שניות לפני המוות

שלושת דורות משפחת פלוט
סבא שלי עומד מחוץ לגשר בנות יעקב
הסיפור של סבא

סבא שלי היה מפקד סילוק פצצות בחיל האוויר במילחמת ההתשה (1969-1970). עקב הצורך בפעילות לאורך תעלת סואץ נשלח לקורס צניחה. במסגרת קורס סילוק הפצצות סבא שלי היה צריך לדעת לצנוח. באחת הצניחות אחד הצנחנים האחרים הסתבך במצנח של סבא שלי והמצנח של שניהם נסגר ושניהם התחילו ליפול כמו שתי אבנים כלפי מטה. תוך כדי נפילה סבא שלי צעק לאיש השני שיזוז מהמצנח כי הוא פותח את המצנח הרזרבי. האיש זז וסבא שלי פתח את המיצנח הרזרבי וחיי שניהם ניצלו שתי שניות לפני המגע בקרקע. כולם רצו אליהם וגם מפקד הקורס. בהמשך הם לקחו אותם לבסיס וישר צוותו אותם למטוס אחר לצניחה נוספת כדי לימנוע מהם מלפחד בצניחה עתידית. הצניחה הנוספת הסתיימה בהצלחה. סבא שלי שירת בצבא עד שנת 1986 וסיים בתפקיד מפקד ביחידת בינוי בחיל האוויר.

למפגשי הקשר הרב דורי סבי בחר להביא תמונה משפחתית שבה הם נוטעים עץ בסיני, שטח שהוחזר מאוחר יותר למצרים.

גיא: אני מאוד נהנתי מהמפגשים עם סבא וסבתא בבית הספר. אני מאוד אוהב את סבא שלי וגאה בו על קור רוחו.

מלחמת התשה