סבא אוהב את נכדיו, אבל אצל ינון זה היה משהו מיוחד

סבא ינון עם נכדיו

מתי – הכוונה באיזה שעה?
 אף פעם לא סירב והסיע אותם לאן שרצו. כשליערה ולמאיל'ה הייתה מסיבת יום הולדת בגן, נענה ברצון ושמח
להיות סבא אליעזר. סבא שמח להשתתף בחגיגת יום הראשונים, שנערכה בביה"ס בו למד את 10 השנים
הראשונות.
תמונה 1
כל שנה ביום הזיכרון ליוסי יפה, לקח סבא את נכדיו לימד אותם ניווט ובילה אתם כמה שעות טובות. ליום הולדתו
השישים  ברכה אותו יערה: "לסבא יום הולדת שישים שמח, אתה בגיל ההזדקנות, אבל תמיד תמיד תהיה הסבא
האהוב ואתה ניראה די צעיר,זאת רציתי להזכיר."

סבא ונעמה בטיול שלעולם לא שכח. סבא ינון ניפטר חודשיים לפני יום הולדתו השבעים.
אחרי שנים רבות שנילחם במחלת הסרטן, שלבסוף גברה עליו.
 יהי זכרו מבורך !

לצפיה במצגת על סבא ינון לחץ כאן

יוסי יפה
וסי יפה נולד במושב חרות, לדב ואסתר שהיו מראשוני המתיישבים שם, אחיהם של אברהם יפה ("הקטן"), חנה יפה ושרה. למד בבית הספר החקלאי כדורי. הוא התגייס לצה"ל במסגרת הנח"ל, עבר קורס מ"כים. הוא התנדב לצנחנים והצטרף לפלוגה א' בגדוד 890 בפיקודו של מאיר הר ציון, היא סיירת הצנחנים. בהמשך עבר קורס קציני חי"ר ועם סומו שב לסיירת ושימש כמפקד מחלקה. יפה נפצע קשה בפעולת קלקיליה. ב-1957 מונה למפקד סיירת הצנחנים. במילואים המשיך למלא תפקידי פיקוד בצנחנים. עם הקמתה של חטיבה 55, חטיבת צנחני מילואים, בתחילת 1965, מונה למג"ד הראשון של גדוד 66. כמפקד הגדוד לחם במלחמת ששת הימים בקרב על ירושלים, בבית הספר לשוטרים, בגבעת התחמושת ובהר הצופים. במלחמת ההתשה לחם במוצבי התעלה, ובמלחמת יום הכיפורים בקרב בעיר סואץ. יפה גר במשך כל חייו במושב, ושילב פעילות ביטחונית-התיישבותית עם עבודה חינוכית-ציונית. במשך שנים רבות פעל במסגרת חטיבת בני המושבים, בתחילה כרכז מפעלים ולאחר מכן כמרכז החטיבה. בתחילת 1977 חזר לשירות קבע בצה"ל כסגן מפקד חטיבת חצי האש. הוא נהרג במהלך אימון ההקמה, כאשר עלה רכבו על מוקש ב-28 בפברואר 1977 באזור ניצנה שבנגב. היה נשוי לרינה, ואב לארבעה ילדים.

”סבא ינון שמח שנכדיו גרים לידו בחרות, ושומר עליהם כמו תרנגולת, הפורשת כנפיה ושומרת אפרוחיה. “