נישואים פיקטיביים ועליה בלתי לגלית

קרני ותקוה
תקוה בצעירותה בפורים עם חברים
עליה בלתי לגלית מפולין
העליה הבלתי לגלית לארץ ישראל
הסיפור הוא על אבא ואמא שלי. אני סבתא של קרני דור, שישי בארץ, מורה להיסטוריה בעבר ותזונאית בהווה.
הסיפור מתחיל בשנת 1935. בארץ ישראל שולטים הבריטים (מנדט בריטי מ-1920) הבריטים לא נותנים ליהודים מהתפוצות להגיע לארץ ישראל ולהתיישב בה.
היישוב היהודי מצא כל מיני דרכים לעקוף את איסור העלייה לארץ: גניבת גבולות, אניות מעפילים שהורידו מעפילים בחופים נידחים של הארץ בלילות אפלים והוברחו ליישובים קיימים באזור, ונישואים פיקטביים של נתינים ארץ ישראלים ליהודים בגולה.
סיפורינו הוא על נישואים פיקטיביים ועליה בלתי לגלית.
סבא רבא של קרני היה נתין ארץ ישראלי(נולד בארץ ישראל). הוא התגייס למשימה של הבאת עולה לישראל. ב- 1935 לפי בקשת אחיה של אמא (סבתא רבה של קרני) הוא נסע לפולין לטיול כביכול כשהמטרה העלאת עולה לארץ. בפולין הכיר בחורה בת 19 שרצתה לעלות לארץ ישראל ולא היה לה אישור עליה (סרטיפיקט).
הוא התחתן איתה מתוך כוונה להביאה לארץ כאשתו, כפי שעשרות בחורים ישראלים עשו באותה תקופה. בארץ נפרדו דרכיהם ואחרי שנה נפגשו במקרה.
הסבא היה נוטר במשטרה הבריטית והסבתא עבדה באריזת תפוזים למשלוח לארצות רחוקות.
האהבה פרחה והם נישאו מחדש אך הפעם נישואים לגליים.