מתן מנשה וסבתא רותי

סבתא רות ומתן בגינה ליד עץ הבננות ששתלה
סבתא רותי במניפור, בהודו
ממניפור אשר בהודו עד עופרה

שמי הוא רותי מנשה לבית הנגשינג. נולדתי בתאריך 30/07/61 בשכונת בונגמואל במניפור, אשר בהודו. שם אבי אברהם ושם אמי שרה. עליתי לארץ בשנת 2005.

הייתי הבת השנייה במשפחה. אנחנו 4 אחים: דוד, רוז ולם. הרגשתי נהדר במקומי במשפחה וגם הקשר עם אחיי היה נהדר. בביתי היו 3 חדרים. ביתי היה עשוי מעץ, מסביב לבית הייתה גינה גדולה. קרוב לביתי היו צרכניה, בית כנסת, מרפאה וכמובן הבתים של השכנים.

המאכלים האהובים עלי במיוחד היו אורז, מרק ירקות וקארי. בין המאכלים שיש לנו במטבח ההודי הוא ה"פורי", זהו מאכל העשוי מבצק ומטגנים אותו. בביתנו כל אחד כיבס את בגדיו בעצמו.

אני אהבתי מאוד ספורט כמו קפיצה לרוחק וכדור עף. זכיתי במקום הראשון בבית הספר.

מאלבום התמונות שלי

משחק שאהבתי בתקופת ילדותי הוא מחבואים עם חברות וכדור עף.

החג האהוב עלי הוא פורים כי אז כל הקהילה נפגשת. בפסח אני נוהגת לטגן מצות מיוחדות עם תפוחי אדמה, מאכל זה נהוג רק בפסח. במשפחתנו נוהגים לפי נוסח אשכנז.

העבודה הראשונה שלי הייתה בחוץ לארץ. אני בחרתי את העבודה של מכירת ירקות ומאוד נהניתי מעבודתי. עסקתי בעבודה זו 4 שנים. לימודי תיכון למדתי בהודו בבית הספר הנקרא "מודל", במשך עשר שנים, בעיר מניפור בהודו. לצערי, לא סיימתי את לימודי התיכון.

הכרתי את בעלי במניפור, בעלי אמר לי שהוא אוהב אותי ואז התחתנו. בשנת 2005 עלינו לארץ.

נכדי מתן עלה לארץ אחרינו, בשנת 2011 עם משפחתו.

יש לי שתי בנות וארבעה בנים: יהושע, דבורה, עמיחי, עוז ואבישג. נכדי מתן הוא הבן של עמיחי.

היום אני גרה בעפרה. יש לי 12 נכדים שגרים בעפרה וקריית ארבע. ילדיי ונכדיי באים לבקר אותי מידי יום, ובחלקם בחגים. אני מאוד אוהבת את המפגשים המשפחתיים.

אירוע מיוחד שקרה לי:

בשנת 2010 התרגשתי במיוחד זה היה בנתב"ג . שני ילדי עלו לארץ, חמש שנים אחריי, הגעגועים היו גדולים, אני הייתי כבר בת 49.

היום אני בגמלאות, לצערי בעלי נפטר. אני מטפלת בנכדי הקטן כך שאני עוזרת ומאפשרת לבני וכלתי לצאת לעבודה.. וכמו כן אני מכינה אוכל וכולם נהנים מהאוכל שלי. לפעמים אני הולכת למכול , לקנות מצרכים לכל השבוע. יש לי גינה , אני שותלת ירקות: חסה, בננות, פלפלים ועוד.

אני מטיילת בישוב עפרה בזמני החופשי ושנהיה בריאים.

סבתא רותי: מאחלת לך מתן שתצליח בכל אשר תעשה.

הנכד מתן: אני יודע הרבה יותר סיפורים וחוויות על סבתא ובמיוחד על כך שהיא עלתה מהודו. תכנית הקשר הרב דורי חשובה – זה יצר קשר טוב יותר עם סבתא שלי.

מאכל "פורי"
פורי זה מאכל הודי מסורתי מתוק, מעין כיסוני בצק עלים שיהודי הודו מכינים לקראת כיפור לצאת הצום.