מעשה קונדס רב דורי

סבא יהודה, סבתא מלכה והנכד המתוק איתי
סבא יהודה בילדותו, עם הוריו
סיפורים מילדותו של סבא יהודה

שמי יהודה ענף, נולדתי בשנת 1954 בחיפה ליהודית ודב רוזנצויג.

בילדותי אבי רשם אותי לבית ספר מרוחק בשונה משאר ילדי השכונה. נסעתי מידי בוקר וצהריים באוטובוס כ 4 תחנות ואז המשכתי בהליכה-ברגל מרחק רב. עקב המרחק, לא היו לי חברים מבית הספר. בימים יפים, הלכתי ברגל ובכסף הנסיעות קניתי לי פלאפל, למרות שידעתי שאמא תכעס עלי.

לאחר מספר חודשים קיבלתי משימה, ללכת להביא את אחי הקטן מהגן. אחי לא אהב את האוכל בגן וכשהיה רואה אותי, היה משתולל הופך את השולחן עם כל האוכל של היושבים איתו. הגננת כעסה וביקשה ממני לא להגיע מוקדם, כדי שאחי לא ישתולל. הגעתי מוקדם, התחבאתי מאחורי עמוד והראיתי את עצמי רק לאחי. הגננת ניסתה להבין למה הוא משתולל, אך כשהסתכלה, תמיד הסתתרתי. אז הבנתי שאוהב אני מעשי קונדס…

בחופש הגדול כל ילדי השכונה באו לחצר הגדולה שלנו, שהיו בה נדנדות. יום אחד, כדי להצחיק אותם, לבשתי חלוק של אמא והתיישבתי על כוורת של דבורים. הדבורים השתוללו והחלו לרדוף ולעקוץ את כולם… חוץ ממני. את אחי וחברו לקחו לבית החולים …

מעשי קונדס רבים ליוו את ילדותי. חלקם מצחיקים וחלקם פחות, אך תמיד יישארו בזיכרוננו. סיפורים אלה מועלים במפגשים המשפחתיים וגורמים לצחוק …

לאחר שהתחתנתי פגשתי את מורתי, העלנו זיכרונות וצחקנו.

אורן, אבא של איתי נכדי "ירש" ממני את חוש ההומור והקונדסות.

הזוית האישית

סבא יהודה: העבודה המשותפת נתנה לנו הזדמנות טובה לשתף בסיפורים שהועלו בעל פה. לא הכל יכולנו להעלות בכתב. מאוד נהנינו מהחוויה. מחכים למיזם הבא… העלה בנו חשק להעלות אל הכתב סיפורי קונדסות רב דוריים…

קונדס
חומד לצון, שובב, פרחח.