מטבעם של דברים זוכרים רק את החוויות הטובות

אני, סבתא ואחותי שהיינו קטנים
סבתי מהעבר
ייתכן והחיים כן היו קשים ביערות אבל מטבעם של דברים לזכור רק את החוויות הטובות.

נולדתי בשנת 1939 ברוסיה בדיוק בשנה בה החלה מלחמת העולם השנייה

אבי הצטרף מיד לצבא האדום שלחם נגד הגרמנים. אמי ואני נאלצנו לעזוב את הבית שמנו על עגלה וסוס את כל חפצינו ,ברחנו מהבית והצטרפנו לפרטיזנים, לוחמים אמיצים שלחמו נגד הגרמנים ביערות. תקופה זו לא זכורה לי כחוויה שלילית להפך כילדה הייתה לי זו הרפתקה.
ייתכן והחיים כן היו קשים ביערות אבל מטבעם של דברים לזכור רק את החוויות הטובות. עם סיום המלחמה בשנת 1945 כשהייתי בת 6, בעצם לא היה לנו בית לחזור אליו ואכן עברנו לגור בבוקרשט, בירת רומניה .
המצב הכלכלי של כולם וכן גם שלנו לא היה טוב, לכן חילקנו דירה צפופה של שני חדרים עם עוד אישה זקנה.
היא הייתה נחמדה מאוד והייתה ממש כמו סבתא בשבילי.

כשהייתי בגיל 12 עלינו לארץ ישראל
העיר הראשונה בה התגוררנו הייתה ירושלים. גרנו אצל דמות ידוע בשם ה"רב אפרתי." גרנו בשכונת  "בית הכרם" ולמדתי בבית ספר "בית הכרם". למדתי בכיתתו של מי שהיה מאוחר יותר זמר מפורסם יהורם גאון.
אחרי שנתיים, עם תחילת הלימודים בתיכון, עברנו לגור בבאר שבע שהייתה אז עיר קטנה ובראשית התפתחותה.
התאהבתי במקום ממבט ראשון. בשנת 1956 בעת מבצע סיני ,התגייסנו, אנו התיכוניסטים לעזרה בפיקוד העורף.

אהבה ממבט ראשון
בשנת 1960, בגיל 21, נסעתי יום אחד ברכבת לתל אביב לביקור אצל דודתי בתל אביב. ברכבת פגשתי עלם חמודות יפה תואר, הייתה זו אהבה ממבט ראשון. התחלנו לשוחח וכמובן קבענו להיפגש. אחרי חודשיים כבר היינו נשואים.

המשפחה
בשנת 1962 נולדה אילנה ביתנו הבכורה. שהייתה בת חצי שנה נסענו לשליחות לשלוש שנים לשוויץ. היה טוב וטוב שהיה, חזרנו הביתה בשמחה. בשנת 1967 נולדה אמא שלך, תמי. גידלנו את הבנות בשלווה ובנחת. היו לנו חיי משפחה שלבים ונעימים. הבנות התחתנו, נולדו נכדים והרבה אור ושמחה נוספו למשפחה.
אני מאחלת לכל אדם טוב שיהיה חיים טובים כמו שלי.

העשרה
הרב שמעון אפרתי: "הרב שמעון אפרתי (1908–1988) היה איש ציבור בחו"ל ובארץ ישראל. שימש כמנהל מחלקת הכשרות הארצית ברבנות הראשית. בשנת 1953, מונה למנהל מחלקת הכשרות הארצית של הרבנות הראשית."

עלם חמודות
אדם יפה תואר