מחלק לחם, ירקן ונהג אמבולנס

תמונה משפחתית
תמונה משפחתית
בשנת 1936 נודע לסבא רבא שלי על תחילתה של השואה ופה מתחיל הסיפור

בשנת 1935 נודע לסבא רבא שלי ששמו מופיע ברשימת אסירים שצריך לאסור. באותו יום הוא לקח בגדים, ברח ונסע ברכבת לישראל.
לאחר יומיים אותו חבר שהודיע לסבא רבא שלי בא לסבתא רבתא שלי ואמר לה שתיקח את הילדות ותסתלק גם היא. סידרו לה כרטיסים לרכבת לווינה (אוסטריה) ושם היא נשארה אצל אביה עם בנותיה שלושה חודשים. סבא רבא נסע לטרייסט (איטליה) מחיפה באנייה ונפגש עם אשתו ובנותיו, ומשם עלו כולם ביחד ארצה וגרו בכרכור ברחוב המייסדים 50.
סבא רבא שלי התחיל לעבוד בפרדסים בתור פועל פשוט, היו לו סוס ועגלה והוא נסע ברחבי כרכור, עין עירון, כפר פינס, גן השומרון ופרדס-חנה וחילק לחם שקיבל מאוטובוס שבא מחיפה. הוא חלה במחלה קשה והצילו אותו בבית חולים באמצעות פניצילין.
הוא קנה טנדר ישן והביא מעמק הירדן ירקות ומכר לחנויות הירקות, קנה אמבולנס והיה נהג אמבולנס והסיע את הרופאים לביקורי בית וגם לקח את החולים לבית חולים. פעם עבר תאונה כאשר אישה שמיהרה נכנסה בו ופצעה אותו קשה – והוא נאלץ להפסיק לעבוד.

גוטן מורגן
בוקר טוב