אני וסבא
תמונות מהעבר
סיפור בניית הארץ

הסיפור שבחרתי להתמקד בו, סיפור בניית הארץ.

סבא שלי נולד במרוקו, בעיר פס ב-06.01.1939 (באותו תאריך לידה שלי אך 66 שנים לאחר מכן). סבא למד בבית ספר תורני עד גיל 9 ובגיל 9 עבר לבית ספר צרפתי, אליאנס – שבעיר.

בשנת 1955, בהיותו בגיל 17 ולאור היותו בן בכור שעזר וסייע לכלכלת ולפרנסת המשפחה, לא המשיך את לימודיו בארץ, אלא התחיל את עבודתו בבניין בחברת סולל בונה.

סבא עלה לארץ עם הוריו ו-7 אחים ואחיות.

במסגרת לימודיו בבית הספר אליאנס (בית ספר צרפתי) למד מגוון של מקצועות, חשבון, צרפתית, ומקצועות נוספים (סרטוט, צורות, חישוב שטחים וכו').

בין השנים 1955 – 1958 עבד בבניין בעיר באר שבע, בדימונה, בירוחם ובין השנים 1959 – 1964 עבד במשרד הביטחון ובבסיסים צבאיים.

היה שותף פעיל בבניית, מרכז הנגב, תחנת אגד, מחנה נתן, מע"צ, ערד, מפעלי ים המלח.

תמונה 2

בשנת 1968 הקים את חדר האוכל בקיבוץ "שדה בוקר", בנייני מגורים. נפגש פעמים רבות עם בן גוריון וסייע בבניית המדרשה, והספרייה עד שנת 1974.

בשנה זו הקים את חדר האוכל, אולם ספורט, תחזוקת מבנים, מבני מגורים בקיבוץ משמר הנגב. בין השנים 1977-1979 עבד במפעל ים המלח, בניית מחסנים, עבודות בקיבוץ עין גדי.

פעילות ציבורית:

בשנת 1979 נבחר למזכיר מועצת פועלי הבניין בבאר שבע עד 1984. לאחר מכן התמנה למנהל קרן פנסיה לפועלי בניין, במרחב באר שבע (מאשקלון ועד אילת).

עד 2011, שפרש סופית מכל עבודה.

לכל אורך שנות עבודתו מגיל 17 ועד גיל 72 כל השנים האלו נסבו סביב פועלי בניין, עבד כתפסן, כמנהל עבודה, מזכיר אגודת פועלי בנין, מנהל קרן פועלי בניין בה פעל לרווחתם ולזכויותיהם של פועלי הבניין.

כל מה שלמד במרוקו בבית הספר, רכישת הידע בהיותו תלמיד, עזרו לו וסייעו לו בעת עבודתו. סבא למד עברית, צרפתית (סבא שמר תעודות, צילומים ממרוקו).

בנוסף, היה פעיל בוועדי מספר בתי כנסת לבנייתם, ובנה את ביתו שלו מספר פעמים. בפעם הראשונה בשנת 1966 היו אז שני ילדים (דודי הגדולים) ולאחר מכן נולדו שתי בנות נוספות. לאורך כל חייו עזר לבני משפחה, ולילדיו לפקח על בניית הבתים, בתכנון ובביצוע.

לכל אורך  הסיפור שסבא סיפר לי חזר המסר שאין דבר שאתה מציב לעצמך כמטרה ולא תשיג, עם עבודה קשה, הצבת מטרה ברורה ורצון להשיג, אתה תמיד תצליח. ההתמדה חשובה.

התרגשתי מאד לשמוע איך סבא שלי התמודד עם כל הקשיים ועשה זאת בדרכי נועם, באחריות ובמסירות.

מע"צ