להיות או לא להיות על פי סבתא אנט

אני וסבתוש בבית שלי
סבא וסבתא באחד מהאירועים - צעירים יותר
סבתא אנט מספרת לנכדה אוהד על חייה

נולדתי בדרום אפריקה והלכתי לבית ספר פרטי קתולי. הייתה לי בת מצווה והלכתי לתנועת נוער "הבונים". אחרי בית הספר למדתי שש שנים באוניברסיטת איטוורס רנז' בביה"ס לרפואת שיניים. שם פגשתי את סטיבן בעלי, התחתנו ואנחנו ביחד עד היום. התחתנו בשנת 1963, חודש לאחר מלחמת ששת הימים. גרנו שנה באנגליה, טיילנו ואז הגענו לישראל.

החלטנו שעולים ארצה בשנת 1969 – ואז עלינו לארץ ישראל. זה אירוע שמאוד השפיע עלינו, העלייה לארץ ישראל. הכל היה חדש ושונה – לא היה קל להיות בלי משפחה קרובה, במיוחד בזמן מלחמת יום כיפור. בתקופה זו גרנו בבאר-שבע. דבר זה שינה לנו את כל משמעות החיים, ולחיים עצמם בישראל.

כיום אנו פנסיונרים, גרים בכפר-בלום ונהנים מאוד מהנכדים שלנו.

סבתא אנט: נהניתי מאוד להיות עם אוהד.

הנכד אוהד: נהניתי להיות עם סבתא.

סבתא ואני

הבונים
הבונים דרור היא תנועת נוער יהודית, ציונית-סוציאליסטית עולמית. התנועה הוקמה בשנת 1980 כאיחוד של שתי תנועות נוער ציוניות - הבונים, שקמה בבריטניה ופעלה בעיקר במדינות דוברות האנגלית, ודרור, ששורשיה במזרח אירופה. התנועה דוגלת בערכי העבודה, הציונות והסוציאליזם. מטרותיה הן חיזוק הקשר של יהודי התפוצות עם ישראל והכשרת צעירים שיגשימו את עקרונות הצדק החברתי, השוויון והדו-קיום בישראל ובתפוצות. (ויקיפדיה)

”החיים בעבר היו קשים במדינות שונות“