סבא אלישע עלה בעקבות פרעות הפרהוד

קרן ודודי במפגש אמירים
פסל התפילה ברמת גן לזכר הרוגי ה"פרהוד" ולזכר 13 עולי הגרדום בעיראק ב-1969
הבריחה בעקבות פרעות הפרהוד

בשנת 1941 היו פרעות ביהודים בעקבות מרד מלך בעירק, שלטון החדש שתמך בנאצים ובעידודם עשו פרעות ביהודים שגרו אז בעירק פרעות אלה נקראו  "פרהוד" משמעות המילה פרהוד בערבית זה ביזה.

פרהוד

"הפרהוד (בערבית: الفرهود, תרגום מילולי: "ביזה", "שוד" הוא שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, עיר הבירה של עיראק, בחג השבועות ו' בסיוון-ז' בסיוון תש"א, 1-2 ביוני 1941. בפרעות נרצחו לפחות 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז. מספר בני האדם שרכושם נבזז הגיע לכ-50,000. הנרצחים נקברו בקבר אחים בבגדאד. משמעות המילה "פרהוד" היא הפחדה ברוטלית כלפי נשלטים. במהלך ההתערבות המאוחרת של הצבא לעצירת הפרעות נהרגו כמה עשרות עד כמה מאות מוסלמים ולא-יהודים אחרים. (ויקיפדיה).

סבא רבא שלי דוד כשראה את הביזה שעשו לו מת מצער ומכאן נשארה המשפחה ללא נכסים וללא אבא מפרנס במשפחה.

בשנת 1948 לאחר מלחמת העצמאות, גירשו השלטונות העירקים את היהודים ואת רוב הגברים הכניסו לכלא. סבא אלי – אלישע יחד עם אחותו התחפש לילדה הם לקחו איתם כסף וזהב ושילמו למבריח ערבי כסף כדי שיעביר אותם את הגבול אבל ערבים לקחו להם הכסף והזהב, את כל רכושם.

למרות זאת הם הצליחו לעבור את הגבול ובסוף המסע הם הגיעו לארץ ישראל. סבא אלי- אלישע, שהיה צעיר מאוד התגייס לצבא מיד שנה או שנתיים אחר כך הגיעו שאר האחיות שלו והמשפחה התאחדה בארץ ישראל.

פסל התפילה ברמת גן לזכר הרוגי ה"פרהוד" ולזכר 13 עולי הגרדום בעיראק ב-1969 (ויקיפדיה)

קרן: היה חשוב מאוד לשמוע סיפור שלא ידעתי על פרעות הפרהוד וללמוד על העבר של המשפחה שלי.