"כל משפחתה של אמי נספתה בשואה"

אני וסבא אבי ביום הולדתי
סבא אבי
סיפור העלייה של ברכה ליבנה

אמי ברכה ליבנה נולדה בשנת 1916 בעיר קוסטופול אשר נמצאת באוקראינה. היו לה שני אחים בשם משה ואברהם וארבע אחיות בשם רבקה, פייגל, מינדל ורוזה. שמות הוריה היו פריידל ושמחה שפירו.                                                                                                       אמא פגשה את אבא זאב ליבנה בשנת 1934 בזמן שהיו בקיבוץ הכשרה בעיר צ'נסטוחוב בפולין מגיל 16 ועד  לעלייתם לארץ בשנת 1936.

את העברית למדה אמי בבית ההורים באוקראינה. להורים של אמי היה בית חרושת לשמן מאוד גדול באוקראינה.      בשנת 1936 אמי עלתה לארץ על אניית מעפילים של תנועת השומר הצעיר והייתה חלוצה.                            כשהגיעה לארץ, הגיעה תחילה לקיבוץ רוחמה ומשם עברה להקים את קיבוץ עין השופט אשר התחיל בגבעת גו'ערה ואחר-כך זז לגבעה שכנה שעליה נמצא הקיבוץ היום. במהלך השנים עבדה אמי בתור אחראית מטפלת ילדים, רכזת מטבח בחדר אוכל ומחנכת בחטיבת הביניים והתיכון של הקיבוץ. לאחר מכן עבדה במפעל הקיבוץ שנקרא משנקים.

לאחר 31 שנה מצאה אמי את אחותה רוזה לאחר חיפושים רבים בקנדה. בפעם האחרונה שנפגשו היו ילדות באוקראינה בשנת 1928. לצערנו הרב מלבד אח אחד ואחות אחת, כל משפחתה של אמי נספתה בשואה.                                          אמי נפטרה בגיל 91 בשנת 2007.

חלוצים
הראשונים שהגיעו להתיישבות