ילד חורף 73

אני וסבתי
החתונה של סבא וסבתא
חורף 73, סבא מחפש את סבתא, באיזה בית חולים היא ילדה?

שמי גפן רפאלי אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא שלי, לאה רפאלי. סבתא לאה נולדה בשנת 1961 לבית משפחת קולבן, במנחמיה. לאחר נישואיה לסבא איציק, שונה שם משפחתה ללאה רפאלי.

זו תמונה מחתונת סבי וסבתי

"סבא איציק אז, היה חייל מילואים במלחמת יום כיפור בגולן. בבית השאיר אישה הרה בחודש ה-9. הם ישבו במוצב ולפתע קראו לו לטלפון, "איפה יש כאן טלפון בין סלעי המוצב?" שאל סבא "במפקדה!" הודיעו לו שנולד לו בן!!! והוא מקבל חופשה ל24 שעות.

סבא לא זכר באיזה בית –חולים ילדתי! הוא חיכה לטרמפ. פתאום עצרה לידו מונית והנהג שאל "לאן חייל!"

"ננסה בעפולה" אמר סבא, הוא עלה למונית, ואז, הסתבר לו שהם כתבים של הטלוויזיה המקסיקנית!  הכתבים רצו לתעד את המפגש המרגש של חייל עם משפחתו ובנו שנולד זה אתה. הניחוש היה מדויק ואכן סבתא ילדה בבית חולים זה, בעפולה.

אני רצתי לקראתו אך זה לא נהוג אצל המקסיקנים והוחזרתי למיטה כדי שסבא ייגש אלי, והטלוויזיה תספיק לצלם את המפגש המרגש. ואז פנו גם למפגש בין האב הטרי והנרגש לבין בנו הבכור שנקרא שמו בישראל סער, על שום שנולד בתקופה סוערת למדינת ישראל.

הזוית האישית

גפן רפאלי משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא לאה רפאלי ומתעדת את סיפורה על הלידה של בנה במלחמת יום כיפורים.

מוצב
עמדה צבאית זמנית