ילדות לאחר קום המדינה

גיא סעד נאתו תועד הסיפור
חווה ריעאני ובעלה בצעירותם

הילדות של סבתא

נולדתי בשנת 1948 בתל אביב חודשיים לפני קום המדינה בת לאמא רחל ואבא אהרון ז"ל ואחות לרותי שמבוגרת ממני ב 5 שנים.
הזמנים היו זמנים קשים לפני קום המדינה וגם לאחר קום המדינה , המדינה היתה ענייה והיה חוסר במוצרי מזון .(מזון חולק בתלושים והתקופה נקראת תקופת הצנע)כשמלאו לי 6 חודשים נפטר אבי ממחלה ואימי נותרה אלמנה עם 2 בנות קטנות. כשמלאו לי שנתיים הכירה אימי את דוד ונישאה לו ולאחר 5 שנים נולדה אחותי צביה. אני נולדתי עם מום מולד ב- 2 הרגליים  ועד גיל 9  עברתי טיפולים רבים לתיקון הנזק שלא צלחו ורק בגיל 9 עברתי מספר ניתוחים שהצליחו לתקן במעט את המום.
ילדותי עברה בתל אביב ברחוב פרישמן. היינו קבוצה של 5-6 ילדים בני אותו גיל והיינו משחקים אחר הצהרים ברחבת בית הכנסת מול ביתינו. היינו קופצים בחבל משחקים בקלאס וסימני דרך ומחבואים.למדתי בבית הספר תל נורדואו שהיה בית ספר גדול.
תמונה 1בי"ס תל נורדאו

הייתי ילדה ביישנית אבל בכיתה ו' הקים המורה למוזיקה מקהלה ואני נבחרתי. תקופת השתתפותי במקהלה הייתה תקופה מעולה בשבילי.המקהלה נקראה "המקהלה הלבנה" בגלל שלבשנו בגדים לבנים, השתתפנו בכנסי מקהלות ופתאום הייתי מאוד חשובה וקינאו בי.

לאחר  שסיימתי את בית הספר היסודי עברתי לתיכון ערב.

העשרה
בי"ס תל נורדואו -בית ספר אשר הוקם בשכונה ברוח התרבות העברית. בית ספר זה שימש בשנים שלפני קום המדינה (תש"ב-תש"ח) לבסיס האימונים של לוחמות ההגנה שלימים נקרא -ח"ן,חיל נשים. בבית ספר זה למדו בעבר דמויות ידועות כמו הרב אורי זוהר,הרב אמנון יצחק ותרצה אתר. הבית ספר שוכן עד היום בלב לבה של שכונת תל נורדאו ברחוב מנדלי מוכר ספרים (שלום יעקב אברמוביץ).

תקופת הצנע
תקופת הצנע פרושה חוסר במצרכי מזון. האוכלוסייה קיבלה תלושים ולפי זה חולק מזון מועט וגם באיכות ירודה.