ילדות ועלייה ממצרים

סבתא רינה ועמית
מפת מצריים
בגרות

ילדות ועלייה

נולדתי במצרים בשנת 1952, בגיל ארבע עליתי ארצה עם משפחתי: אמא אבא ושבעה אחים. עלנו ארצה בשנת 1957 בעקבות מלחמת סיני במצרים.

אנחנו ברחנו ממצרים עקב היותנו יהודים. אבא שלי נלקח בשבי במצרים ולאחר שיחרורו גרשו אותנו. היינו בצרפת כמה חודשים עד העלייה, עלינו לעיירה בית שמש ליד לירושלים. הייתה לנו דירה קטנטונת בת 2.5 חדרים בארץ דברנו ערבית ועברית .

מהגן עד החתונה גרתי בבית שמש.

בשנים הראשונות המצב הכלכלי היה קשה. לכל משפחה הקציבו מספר תלושים כדי לקנות אוכל. כל שבוע היה חלב, לחם, ביצים ובשר לפי מספר הנפשות. המיטות היו מברזל, והשמיכות מצמר, שסופקו ע"י הסוכנות היהודית.

לא היו לנו הרבה משחקים הכל יצרנו ממה שהיה. דוגמא: כדור היינו עושים מגרביים , גוגואים (גרעין של מישמיש) ומגומי היינו עושים חבל לקפיצה.

בגרות

אני ובעלי בני נפגשנו במלחמת יום כיפור. נפגשנו על ידי היכרות של  בני משפחה. התחתנו בשנת 1975 בראשון לציון. בחתונתנו היו כל החברים והמשפחה והחתונה הייתה צנועה. המתנות שקיבלנו היו בעיקר כלי מטבח ומצעים ורק מעט מאוד כסף, בשונה מהיום. המתנות היו צנועות בגלל המצב הכלכלי שהיה קשה.

הייתי מנהלת חשבונות בחברת הובלות ואחר כך בחברת "יפו מור יצוא ויבוא", אצל רואה חשבון. עבודתי האחרונה הייתה בחנות למוצרי חשמל.

התחביבים שלי זה קריאה, ספורט, טיולים, הרצאות וחברה. כיום אני בפנסיה, שמחה בנכדים ובארץ המדהימה שלנו.

הקשר הרב דורי של סבתא רינה  והנכד עמית.

מלחמת סיני
מלחמת סיני (ידועה בישראל גם בשם "מבצע קדש", הייתה מלחמה קצרה שהתנהלה בין ישראל, בריטניה וצרפת לבין מצרים, בין 29 באוקטובר ל-5 בנובמבר 1956 . במהלך המלחמה כבש צה"ל את חצי האי סיני, למעט רצועה צרה לאורך תעלת סואץ, השמיד תשתיות צבאיות רבות ופגע בצבא המצרי. לאחר סיום המלחמה פינתה ישראל את כל השטח שנכבש.

”לא היו לנו הרבה משחקים הכל יצרנו ממה שהיה. כדור היינו עושים מגרביים .“