ילדותי בפנימיה בסקוטלנד

ריק וחברתו
גלזקו העיר שבה נולדתי
ילד בן חמש נשלח לפנימיה כי אבא התגייס לצבא.

שלום , קוראים לי ריק אטמן, אני אספר לכם על החיים שלי כשהייתי ילד !
כשהיינו ילדים שיחקנו משחקים גם בחוץ וגם בתוך הבית: כדורגל , טניס , רוגבי , גולות , הוקי קרח ורכיבה על אופניים.— היו לי גם תחביבים רבים ואוספים:— איסוף בולים, קריאת ספרים , צפייה בסרטים .— במיוחד אהבתי את משחק הרוגבי.
"רוגבי הוא משחק כדור קבוצתי. כדור המשחק אליפטי, בדומה לכדור הפוטבול, אך הוא מגיע בצבעים שונים  בנוסף כדור המשחק עשוי מגומי ולא מעור (כפי שנהוג בפוטבול אמריקאי).
חברי הטוב ביותר היה harold fields.  —עשינו יחד הכל, נהנינו לעשות כל דבר ביחד, משחקי ספורט וטיולי אופניים,
עד גיל הבר מצווה, למדתי בבית הספר בעיר גלסקו. ואז כשאבי גויס במלחמת העולם השנייה ואמי הייתה צריכה לעבוד ולא היה מישהו בבית לשמור עליי . שלחו אותי לפנימיה, בעיירה בשם: ayr  זו עיירה קרובה לעיר גלסגו. בעיר גלסקו שם נולדתי.
כשהייתי בפנימייה בגיל חמש וחצי, אני זוכר את הלילה הראשון : בלילה הראשון הייתי לבד , בחדר עם 8מיטות .
באמצע הלילה בחושך  קמתי כדי ללכת לשירותים אך בגלל החושך כמעט יצאתי דרך החלון בקומה 2 .
היום הראשון : פגשתי ילדים מכל מיני מקומות ולאו דווקא רק בגילי מפני שגם משפחותיהם היו באותו מצב כמוני .
שאבא  שלהם גת המשפחה. והאמא שלהם נאלצה לעבוד לפרנסת המשפחה.

רוגבי
רוגבי הוא משחק כדור קבוצתי. כדור המשחק אליפטי, בדומה לכדור הפוטבול, אך הוא מגיע בצבעים שונים והוא גדול יותר ורחב יותר בבסיסים, בנוסף כדור המשחק עשוי מגומי ולא מעור (כפי שנהוג בפוטבול אמריקאי).

”על הילדות הקשה הצלחתי להתגבר“