טבעת החותם של סבא שלמה לוי

סבא ואני בביתו.
טבעת החותם של סבי עם ראשי התיבות.
טבעת חותם שעוברת דורות במשפחתנו

אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבי משה לוי, שסיפר לי סיפורים על משפחתנו. הסיפור שבחרתי להעלות הוא סיפורה של טבעת החותם עליה סיפר לי סבי משה.

שלמה לוי ז"ל, סבא רבא שלי, נולד בסוריה. כשהגיע לגיל בגרות והיה ברשותו  סכום כסף, הוא החליט לרכוש לעצמו טבעת זהב מיוחדת שראשי התיבות של שמו שלמה לוי – מוטבע עליה : ש. ל.

תמונה 1

טבעת החותם של סבא רבא שלי נקנתה ויוצרה בסוריה שהיום היא מדינת אוייב של ישראל, פעם בסוריה חיו לא מעט יהודים ומשפחתו של סבא רבא שלי הגיעה לישראל מסוריה.

עם פטירתו של סבא רבא שלי, קיבל סבי, משה לוי את טבעת החותם בירושה מאביו. סבי ענד את הטבעת בקביעות ולה היה ערך רגשי גדול מאוד עבורו, כי זו הייתה מזכרת שקיבל מאביו המנוח. אחרי כמה שנים סבי התחתן והביא ילדים לעולם, כשילדיו כבר גדלו הוא העביר בירושה לבנו היחיד שלומי את הטבעת שגם הוא יעביר לבנו בעתיד.

עומר: תכנית זו אפשרה לי להכיר את הסיפור על הטבעת המשפחתית והבנתי את הערך הרגשי שלו לטבעת.

טבעת חותם