חייה של סבתא גאולה

סבתא גאולה, מעין ושירן בתכנית
גאולה, בתה רקפת והנכדות מעין ושירן
בסיפור זה נרחיב אודות חייה של סבתא גאולה, על ילדותה בצל משפחה ענפה, משפחת דוברובין.

גאולה, סבתא שלנו היא נצר למשפחת דוברובין – מש'סובוטניקית הנוצרייה שהתגיירה ברוסיה, מהעיר סרטוב. אבי המשפחה יואב, בן 73, עלה לארץ בשנת 1903 לאזור טבריה ובשנת 1909 קנה יואב דוברובין אחוזה בת 650 דונם ביסוד המעלה והקים משק חקלאי משגשג ואחוזה, אשר עד היום נקראת אחוזת דוברובין. יואב דוברובין נפטר בשנת 1935 והיה בן 103. בתו של יואב, נישאה ליעקב וגרה כל חייה במטולה. הם הקימו ביחד את מלון "שלג הלבנון" ומכולת הראשונים במטולה.

סבתא מספרת

"אני נולדתי לבתם הצעירה של יואב – זהבה שנישאה לזאב. נולדתי למשפחה אמידה וגדלתי בקריית חיים כילדת שמנת מפונקת. הילדות בקריית חיים הייתה מעולה, בתים בודדים עם שכנים מקסימים, דלתות פתוחות וללא פשיעה. למדתי בבית ספר "מגינים" והייתי בתנועת הנוער העובד והלומד שם רכשתי ערכים כמו חברות, נאמנות, יושר, הגינות ואפילו הייתי מדריכה בתנועה. לקראת התיכון בזמנו בכתה ט' עברתי ללמוד בכפר גלים שהיה פנימיית ילדים חקלאית שהייתה אחת התקופות היפות בחיי ויצרתי חברויות לכל החיים."

גאולה, בתה רקפת והנכדות מעיין ושירן בסיור בבית התפוצות

תמונה 1

"התגייסתי כשוטרת למשטרת ישראל" – ממשיכה סבתא, "שם שימשתי כשוטרת סיור, רוכבת על קטנוע ועסקתי הרבה בהכוונת תנועה. בזמנו לא היו רמזורים והרבה פחות כלי רכב. לאחר השחרור יצאתי לעבודה בכל מיני דברים בעיקר במסחר, במכירות וניהול עסקים. בשנת 1975 נישאתי לאלי מואס, יוצא סיירת מטכ"ל, ונולדו לנו נדב ורקפת ושימשנו כמשפחה אומנת לירדן.

נדב נולד בשנת 1977 ורקפת בשנת 1979, ירדן הגיעה אלינו בשנת 1991 כשהייתה בת 7 חודשים. כיום כולם נשואים ובעלי משפחות ואפילו מירדן יש לי שתי נכדות. מצרפת לסיפורי גם את סיפורו של בעלי, אלי מואס, שהיה מושתל הלב הראשון בארץ."

הזוית האישית

סבתא גאולה השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי, בבית ספר דגניה בקריית חיים, יחד עם נכדותיה מעין ושירן. יחדיו חקרו ותיעדו את סיפור חייה של סבתא.

אחוזה
מבנה מפואר וגדול המשמש למגורים וצמודה אליו קרקע גדולה, לרוב מספר דונמים. (ויקיפדיה)