זכוכית המגדלת של סבא

אני וסבי
זכוכית המגדלת של סבי
זכוכית מגדלת שעוברת 4 דורות במשפחה

סבא לוניה:

"אבא שלי בגיל 12 היה באוקראינה, כשהיה שם רעב. אוקראינה היא מדינה במזרח אירופה. היא גובלת בים השחור בדרום, ברוסיה במזרח ובצפון-מזרח, בבלארוס בצפון, בפולין בצפון-מערב, בסלובקיה ובהונגריה במערב וברומניה ובמולדובה בדרום-מערב. אבי היה גר בכפר יהודי והוא ברח לעיר כדי ללכת ללמוד ולעבוד כדי לעזור למשפחה, הוא היה חי במשפחה שלא היו לה ילדים, המשפחה אמצו אותו ועזרו לו לחיות. הזכוכית מגדלת היתה של אמא של האמא המאמצת לפני מלחמת העולם השנייה. לפני שאבי התגייס לצבא נתנו לו את הזכוכית מגדלת וזה אחד מהחפצים הבודדים שנשארו לו אחרי מלחמת העולם השנייה.

אחרי שכולם מתו וכשהוא נפטר הוא נתן לי את זכוכית המגדלת ואני נתתי את הזכוכית לבני. זכוכית המגדלת עברה במשפחה 4 דורות לפחות 150 שנה והיא נמצאת אצלי מ1978 והעברתי אותה לבני בשנת 2005. החפץ הזה חשוב לי כי זה זיכרון מהעבר וכל זיכרון זה חשוב".

פריבט
שלום ברוסית