אמא שלי וסבתא חנה

אני וסבתא חנה
סבתא חנה
מה קרה לאימא כאשר הייתה בת 4?

שמי שוהם אלמליח, השתתפתי השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתי חנה אסרף. שמעתי את סיפוריה על קורותיה של אימי, שהתיתמה בלידת אמא שלה. אימי סיפרה לי על סבתא חנה, היא נולדה לבית משפחת אביטן בשנת 1950, במרוקו.

בית הכנסת אבן דנאן בעיר פאס – ויקיפדיה

תמונה 1

אמי סיפרה לי: "כשהייתי בת שלושה חודשים אימא שלי נפטרה ממחלה. אבא שלי התחתן עם אישה אחרת כאשר הייתי בת ארבע. סבתא חנה אימצה אותי לאחר שחייתי תקופה של ארבע שנים אצל הדוד שלי, חביב, אח של אבא – ארבע שנים גרתי אצלו.

סבתא חנה

תמונה 2

אבי התחתן עם סבתא חנה ונולדו להם עוד ארבעה ילדים שהם האחים שלי למחצה. חיינו המשותפים  היו טובים וכולם חיים באושר ואושר.

שוהם אלמליח:

אמא שלי הייתה ילדה טובה שעזרה לסבתא חנה לגדל את האחים שלה. כאשר סבתא חנה הייתה יוצאת לעבודה היא שמרה על אחיה. היא מספרת שככה זה היה נהוג: "אחד מגדל את השני".

אני וסבתא חנה

יהדות מרוקו
יהדות מרוקו היא הקהילה היהודית הגדולה בארצות ערב, והייתה הקהילה הגדולה ביהדות ארצות האסלאם. ראשית התפוצה היהודית במרוקו מתוארכת על פי עדויות ארכאולוגיות למאה ה-2 לספירה. ויקיפדיה

” היא מספרת שככה זה היה נהוג: "אחד מגדל את השני"“