הקשר של סבתא וסבא לארץ ישראל ולמדינת ישראל

אנחנו במפגש הקשר הרב דורי
סבא וסבתא בטיול משפחתי
קורות משפחת בנדור בקיבוץ ראש הנקרה

שמי עלמה בנדור, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי ומתעדת את סבתא וסבא שלי, אורי ונעמי בנדור.

סבתא נעמי וסבא אורי נולדו בשנת 1942, כאשר הבריטים שלטו בארץ, בתקופת במנדט הבריטי. בתעודת הלידה שלהם נרשם שנולדו בפלסטינה. כשהיו סבתא וסבא בכיתה א׳ , כלומר בני 6, הוכרז על הקמת מדינת ישראל ופרצה מלחמת השחרור.

סבתא נעמי נולדה בתל-אביב. היא הייתה בתנועה המאוחדת במגמה ימית במסגרתה למדה להפליג בסירות מפרש גדולות לאורך חופי מדינת ישראל. סבא אורי נולד בחיפה, גדל בקריית חיים והיה בנוער העובד. בכיתה ט׳ סבא עבר ללמוד בבית ספר החקלאי בכפר הירוק.

סבתא וסבא נפגשו בכיתה י"א במסגרת גיבוש גרעין נח"ל (נוער חלוצי לוחם) שמטרתו לשלב אימון צבאי עם התיישבות לאורך גבולות המדינה. הגרעין שלהם ישב בהאחזות נח"ל בשם נוטרה בגבול הסורי בעמק החולה. לאחר השירות הצבאי התיישבו בקיבוץ ראש הנקרה, שם גידלו את ארבעת ילדיהם וביניהם אבי הבכור.

נעמי ואורי: נהנניו מאוד לפגוש את עלמה וכיף שהייתה לנו עוד הזדמנות להיות איתה.

עלמה: היה לי כיף לפגוש את סבתי וסבי וללמוד על העבר שלהם.

פלסטינה
ארץ ישראל נקראת בלשונות לועזיות Palestina, פַּלֵשְׂתִינַה. ובתעתיק לעברית: פלסטין). כיום בשטחי מדינות ישראל, ירדן, לבנון וסוריה, ויש המרחיבים את ההגדרה גם לחלקים נוספים הנשלטים כיום על ידי מצרים. ארץ ישראל המערבית חופפת בקירוב לשטחי פלשתינה א"י המנדטורית, כיום במדינת ישראל. (ויקיפדיה)

ראש הנקרה (קיבוץ)
רֹאׁׁשׁ הַנִּקְרָה או כְּפַר רֹאׁׁשׁ הַנִּקְרָה הוא קיבוץ בצפון הגליל המערבי ליד הגבול בין ישראל ולבנון, מצפון לעיר נהריה. זהו היישוב הצפוני ביותר לחוף ימה של ישראל. הקיבוץ משתייך למועצה אזורית מטה אשר. נקרא על שם האתר ראש הנקרה. (ויקיפדיה)

”סבתא נעמי למדה להפליג בסירות מפרש גדולות לאורך חופי מדינת ישראל“