הקמת בית בישראל

שגב סימונה ויוסף בחתונה, 1966
שגב יוסף, 2010
נולדתי ביירות ועלינו לירושלים על חמורים, דרך מטולה

נולדתי בשנת 1944 בלבנון, בעיר ביירות. בשנת 1945 עלינו לארץ ישראל על גבי שיירת חמורים והגענו למושבה מטולה, ומשם לירושלים לבית סבא.

אבי הצטרף לפלמ"ח בשנת 1948. בעת מלחמת השחרור, בעת הפריצה לעיר העתיקה, הוא נפל בשבי עם כול תושבי העיר העתיקה. בעת השבי, מאחר וידע ערבית, הוא היה איש הקשר שבין השבויים ללגיונרים. כך הוא העביר מידע לכל השבויים. שמו מצוין בספרים שנכתבו: "בעיר דוד ובשבי הלגיון" ו"הרצון לחיים". בכל אותה עת התגוררתי בבית סבי, עד לחילופי השבויים בשנת 1949.

איך אתה וסבתא הכרתם?
בשנת 1964 השתחררתי מהצבא ועברתי להתגורר ברמת גן. עם שחרורי התחלתי לעבוד בבנק לאומי בסניף פנקס. בדרכי לעבודה באחד הימים בשנת 1965 הכרנו באוטובוס. היא בדרכה לעבודה בבית הקסטל כמנהלת חשבונות. לאחר מכן החלפנו מספרי טלפון ובאחד הימים בשעות הצהריים נפגשנו. לאחר מספר פגישות הצעתי לה להתחתן. במרץ 1966 התחתנו וגרנו בדירת חדר וחצי בדמי מפתח. שם נולדה ביתנו לימור, אמו של ניר, בשנת 1968.

לגיון
יחידה צבאית. הצבא הירדני נקרא הלגיון הערבי. הוא הוקם ע"י קצינים בריטים בירדן בשנת 1921. עם עצמאותה של ירדן ב 1946, הלגיון הפך לצבא הסדיר של הממלכה.

”עלינו לארץ ישראל על גבי שיירת חמורים“