הצמידים שעוברים בירושה

הצמיד שסבתא שלי קיבלה מאמא שלה
עלייה ממרוקו
הצמידים שעברו בדורות

שמי שי שוורצברג, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי ומביאה את סיפורה של סבתא שלי חנה שמול. בחרתי להביא את הסיפור על הצמידים היפים שעוברים במשפחתנו בירושה מדור לדור.

סבתא שלי, חנה, נולדה בשנת 1946 בהרפוד שבמרוקו. בשנת 1962 עלתה לארץ יחד עם הוריה ואחיה. במרוקו, עסקה המשפחה בחקלאות. בתקופה ההיא, היה איסור לעלות לארץ ולהעביר כסף לארץ, לכן, הם רכשו מוצרים אחרים יקרי ערך, ובניהם גם את הצמידים האלה.

תמונה 1

הצמיד הזה הוא צמיד זהב שעובר מדור לדור, את הצמיד קיבלה סבתא שלי מאמא שלה והעבירה לבנות שלה (לאמא שלי ולאחיות שלה).

מכיוון  שסבתא הביאה עמה ממרוקו כמות גדולה של צמידי זהב, היא הצליחה לחלק את הצמידים לכולנו.  הצמידים הספיקו גם לנו לנכדות. אמא שלי ואחיות שלה קיבלו את הצמיד בטקס החתונה שלהן. אנו, הנכדות  זכינו לקבל את הצמידים מוקדם יותר בגיל 12 בטקס חגיגת הבת מצווה (סבתא סיפרה לנו שבמרוקו לא נהגו לחגוג בת מצווה לבנות). אני הנכדה הקטנה ביותר וגם האחרונה שקיבלה את הצמיד. כמובן שצמידים אלו יעברו בירושה גם לדורות הבאים – דורות ההמשך שלנו.

שי: אני הנכדה הקטנה ביותר וגם האחרונה שקיבלה את הצמיד.

הרפוד