העשור המשמעותי של שרה בר-און

תמונה עם נכדי איתמר וחברו איתי
הנסיעה בטרקטור לעבודה במטעים
החיים אחרי היציאה מבית ההורים

שמי שרה בראון, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי. שם המשפחה שלי מהבית היה וייס והשתנה לבר-און לאחר הנישואין. שמי השני הוא: אוניקו. זהו שם שניתן לי בהונגריה היות ואז נתנו לילודים שם רגיל ושם עברי.

לסיפורי בחרתי את העשור בין השנים 1963 – 1973, העשור המשמעותי בחיי, הוא העשור השני, בו עזבתי את הבית ולמדתי בביה״ס החקלאי הכפר הירוק. לאחר מכן הגיעו השירות הצבאי, הנישואין והנסיעה לגרמניה לרגל לימודי-בעלי. אחרי לימודיו הייתה עבודה והשתלמות שלו, תקופה זו נמשכה 10 שנים.

העשור הזה נבחר כעשור משמעותי שסימל לגבי התבגרות, יציאה מהחממה הביתית, לימוד של עצמאות בחיים, החלטות שאני צריכה לעשות לבד. בעשור הזה הייתי בת 15 כשעזבתי ללמוד בכפר הירוק ומאוחר יותר כשהייתי בת 23 וכשנסענו ללימודים בגרמניה. עסקתי אז בעבודה בספריה של הפקולטה לאווירונאוטיקה באוניברסיטת שטוטטגרט, שם גרנו.

האירועים שהיו אהובים עלי ביותר הם ימי השישי והמסיבות בכפר הירוק.

איתמר: לדעתי המפגשים האלה חשובים כי עכשיו אני יודע יותר מאיפה סבתא שלי הגיעה ומה היא עברה.

סבתא: התכנית מייצרת חוויה של התקרבות לנכד.

פטיפון
הפָּטֵיפוֹן (בעברית: מָקוֹל) הוא מכשיר לנגינת תקליטים. בשפות רבות נקרא המכשיר פוֹנוֹגְרָף. (ויקיפדיה)

”ללמוד להסתפק במעט ולהיות מרוצה“